LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 okt 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 okt 2021

  • De handel in aandelen Evergrande is in Hong Kong opgeschort. Vooralsnog is er geen reden voor deze stap gegeven. Evergrande is/was het grootste vastgoedbedrijf in China en is nu in acute geldnood gekomen. In China, waar de meeste aandeelhouders wonen, is er vrijwel geen aandacht aan de problemen gegeven. Daar zal een eventueel faillissement inslaan als een bom.
  • De beurs van Hong Kong is 2% lager, mede door de schrik vanwege de handel stop op aandelen Evergrande.
  • De Pandora Papers zijn een flinke tegenvaller voor zo’n 300 wereldleiders. In die stukken is te zien hoe ze (een deel van) hun vermogen is soms heel discutabele investeringen hebben zitten. Publiekelijk spreken ze schande van ondernemers die dat doen, en ondertussen zitten ze er zelf ook tot in hun oren in. Vladimir Putin heeft bezittingen in Monaco en de Tsjechische premier bezit twee villa’s in Zuid Frankrijk. Ook CDA leider Hoekstra investeerde wat geld via deze route. Het is bijna gênant met welke kleine bedragen hij bezig was, ten opzichte van de miljoenen van andere politieke leiders in de wereld. Daar waar de andere wereldleiders zich betrapt voelen omdat ze extreem veel rijker zijn dan ze zeggen te zijn, is deze CDA’er zich aan het generen omdat hij een grote jongen wil zijn en dan met een paar knikkers aan komt lopen.
  • Volgens Jeremy Siegel, professor op Wharton is inflatie een groter probleem dan de FED doet voorkomen. Jeremy was begin dit jaar heel positief, maar denkt nu dat de markt behoorlijk zal schrikken als de FED inderdaad werk gaat maken van het minder steun aan de economie geven. In combinatie met oplopende inflatie gaat dat problemen opleveren.
  • Later vandaag komt de Mooie Beursdag maandnieuwsbrief weer uit.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *