LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 1 oktober 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 1 oktober 2021

  • Gisteren is in de Amerikaanse Senaat een akkoord bereikt over een kort uitstel van de budgetproblemen. Het helpt niet heel veel want 18 oktober kan de Amerikaanse overheid haar lopende rekeningen niet meer betalen als er niet snel een aanvullend akkoord komt.
  • Disney en Scarlett Johansson hebben onderling een akkoord bereikt over de vergoeding aan de actrice. Beide partijen zijn tevreden. De film waarover het gaat heeft al 380 miljoen opgebracht, dus er was genoeg om samen te verdelen.
  • Gisteren begonnen de Amerikaanse beurzen sterk, maar ze eindigden flink in het rood. Uraniumaandelen deden het wel erg goed. Grub, dat ik deze week twee keer in een video besprak, daalde ruim 3% in waarde.
  • Coolblue komt nog in oktober naar de beurs in Amsterdam.
  • Frankrijk heeft aangegeven dat de prijs van gas deze winter een plafond zal kennen. Hoe ze dat willen waarmaken is onduidelijk. Overheidsubsidie? Ook Spanje neemt maatregelen tegen de veel hogere energieprijzen. In Spanje zullen veel winstmakende energie bedrijven een extra belasting opgelegd gaan krijgen. Ook hier is onduidelijk hoe… Het lijkt er dus vooral op dat politici veel lawaai maken, maar of ze ook kunnen bijten?
  • Eindelijk is een verdachte aangehouden voor de nep advertenties met bekende personen. Al meer dan tienduizend personen zijn slachtoffer geworden van de nep advertenties. Ongehoord dat het zo veel moeite kost de schuldigen te vinden. Is dat echt zo moeilijk, of is het onvermogen of onwil van justitie?
  • Als je geen doorlopend gascontract hebt, dan ga je snel heel veel meer geld moeten betalen voor energie. Per huishouden al snel 500 euro. Verbruik je veel energie, dan kan het zelfs een veelvoud daarvan worden.
  • Pfizer en Moderna hebben de prijzen voor vaccins flink verhoogd. Ze maken dan ook megawinsten. Het vervelende is dat een deel van hun technologie via subsidies en overheidsinstanties is ontwikkeld. Daar betalen de winstmakers nu niets aan terug.
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *