LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 okt 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 okt 2019

belastingontduiking netflix

Hebben de vier grote treinmaatschappijen in de VS onderling prijsafspraken gemaakt? Enkele bedrijven denken van wel en hebben aanklachten geformuleerd. Het gaat vooral om prijsverhogingen die in 2003 breed werden doorgevoerd.

In Amstelveen dacht een koopster van een appartement dat de opgelegde zelfbewoningsregel wel even aan de laars gelapt kon worden. De gemeente Amstelveen stapte naar de rechter en die bevestigde de contractuele boete van 50.000 euro. Goede zaak dat regels rondom anti speculatie ook echt gehandhaafd worden.

Huurwoningen in Europa leverden de afgelopen veertig jaar niet zo weinig op als nu! Mijn besluit om in de VS te ontwikkelen is dus achteraf ze gek nog niet.

Conjunctuur… In 2007 was de bouwmarkt beter dan ooit. In 2011 was de bouwmarkt vol in mineur. In 2018 was de bouwmarkt weer beter dan ooit en nu is de neergang weer ingezet door de stikstof regelgeving. Wat het excuus ook is, de golven zijn geen toeval. Je kan er bijna een liniaal naast leggen.

Het kabinet wil een miljarden fonds voor beleggingen oprichten. Iets naar het voorbeeld van het staatsfonds in Noorwegen. Dat land heeft de olie en gas opbrengsten gebruikt voor beleggingen. Nederland heeft ze opgemaakt aan wegen en uitkeringen en wil dat nu alsnog goedmaken met een staatsfonds. De Tweede Kamer heeft er problemen mee omdat de informatievoorziening matigjes is.

De VS gaat een heffing van 25% leggen op Nederlandse kaas en heel veel andere Europese producten. Vooral Schotse Whisky zal hard geraakt worden. Dit alles n.a.v. de verloren rechtszaak over Airbus. Daar moet de rest van de economie dus voor boeten.

Italië gaat onderzoek doen naar vermeende belastingontduiking door Netflix. Het punt is dat Netflix wel actief is in Italië, maar er geen kantoor heeft. Netflix vindt dat ze hierom geen Italiaanse belasting hoeft te betalen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *