LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 4 mei 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 4 mei 2021

  • Het is 4 mei. We herdenken de oorlogsslachtoffers in Nederland… In de nieuwsbrief van vandaag een artikel over ‘Burgeroorlog’. Ik hoop van harte dat het ogen opent voor het te laat is.
  • Verizon heeft na enkele jaren haar bezit in AOL en Yahoo weer verkocht. Er werd 5 miljard voor verkregen. De koper is een Private Equity fund dat de aankoop als Yahoo gaat voortzetten en ik vermoed dat het vol schulden geladen wordt en dan over een paar jaar weer naar de beurs gebracht gaat worden. Verizon heeft besloten zich niet langer met de online uitgeverij te willen bezighouden. Vandaar de verkoop. Ik heb aandelen Verizon in mijn bezit. Het aandeel sloot gisteren fractioneel hoger.
  • Cryptomunt Ethereum heeft gisteren een nieuw record gehaald. De munt werd meer dan 3400 dollar waard.
  • Kledingmerk Under Armour heeft misleidende omzetcijfers gepubliceerd en is nu bereid gevonden een 9 miljoen dollar boete te betalen om zo van verdere strafvervolging af te komen.
  • Warren Buffett heeft nu ook echt bevestigd dat Gregory Abel zijn opvolger zal zijn.
  • Het gaat slecht met de koers van Twitter. Cathie Wood heeft er een kans in gezien en heeft ter waarde van 71 miljoen dollar aandelen Twitter gekocht. Het aandeel sloot ook gisteren ruim een procent lager op 54,58. Hoogste koers was op 1 maart en was net boven de 77 dollar.
  • Een heel onverwachte mededeling… Bill Gates gaat van zijn vrouw Melinda scheiden. Die zag ik niet aankomen. Het is belangrijk nieuws omdat ze samen het beleidspaar vormen voor een werkelijk gigantisch beleggingsfonds dat gevoed wordt door enkele zeer rijke beleggers zoals Warren Buffett die zijn vermogen na zijn overlijden aan hun fonds zal schenken.
  • De hoge inkomen in Nederland sparen (zie mijn video over sparen). Een kwart van alle huishoudens heeft een te kleine buffer. Het Nibud geeft als advies tenminste 3400 euro spaargeld aan te houden. Ik zou daar 5000 van maken… Maar dat is ook genoeg! Zie mijn video!
  • Gisteren een goede beursdag voor uranium aandelen. De in de x10 aanwezige uraniumaandelen stegen gisteren gemiddeld 10%.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *