LADEN

Typ om te zoeken

Aandelen met crypto’s kopen

Beleggers Nieuws Besparen Laatste Nieuws

Aandelen met crypto’s kopen

Het lijkt zo’n logische stap, maar zo ver ik weet is het nog altijd niet mogelijk om aandelen met crypto munten te kopen.
Wel zijn er al enkele aanbieders die afleidingen van aandelen te koop aanbieden, maar dan koop je met je crypto’s in feite beloftes op aandelen… Net zoals in de zilver markt lijkt me dat geen goed idee. Immers ben je dan afhankelijk van een derde partij. Als die failliet gaat of met de noorderzon vertrekt, dan ben je je tokanised aandelen kwijt.
Waarom kan het nog niet?
Die vraag is makkelijker te beantwoorden. Dat is omdat beurzen nog geen betalingen met crypto’s accepteren.
Maar dan is de vraag, waarom doen ze dat niet? Is het niet vreselijk interessant voor ze?
Het antwoord is neen. Het is niet interessant. Je moet er namelijk aan denken dat de aandelenverkoper ook weer geld moet gaan krijgen. Als iedereen met dollars (VS) of euro’s (EUropa) werkt, dan is het een simpel proces. Maar als je ineens ook met (meerdere) crypto munten kan betalen, dan komt er bij iedere transactie OOK een wisselkoers transactie tot stand.
Dat is onhandig, duur en omslachtig.
Wachten tot er iemand is die direct jouw crypto muntje als betaling accepteert, maakt je markt erg klein en dan wordt de koers ongunstiger. Beurzen willen dus werken met één munt en dat is vooralsnog de nationale munt.
Kortom, ik denk niet dat er snel een beurs gaat komen die dit mogelijk maakt. Het zou handelen op de beurs veel duurder maken. Mogelijk dat er wel brokers komen die het allemaal mogelijk maken, maar vergeet niet, een bitcoin transactie is zelf ook al duur. Zo maak je je beleggingskosten als belegger ook wel heel erg hoog.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *