LADEN

Typ om te zoeken

Is je zilver wel van jou?

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws Zilver

Is je zilver wel van jou?

Heel veel ETF’s hebben in hun regels staan dat ze ‘zo veel mogelijk’ het zilver daadwerkelijk in echt fysiek zilver dat in de kluis ligt aanhouden.
Dat klinkt dus alsof ze daadwerkelijk zilver metaal aanhouden.
Het blijkt echter maar niet altijd zo te zijn.
Vaak hebben ze nog altijd vooral beloftes in handen. Beloftes van een andere marktpartij die zegt dat ze ‘zo veel mogelijk’ fysiek zilver aanhouden… Maar het is niet gezegd dat ook die partij dat daadwerkelijk doet. Vaak hebben ook die derden partijen ook weer beloftes van andere ‘derden’…
Dit KAN namelijk niet anders, want de totale hoeveelheid aan beloftes is veel groter dan de totale hoeveelheid fysiek metaal die – zo ver bekend en openbaar gemaakt – aanwezig is.
Heel veel zilver moet dus wel gedekt zijn met alleen papieren beloftes.
Is al dat papier erg?
Ja…
De prijs van zilver komt nu tot stand vanuit de handel in papier. Immers maakt de hoeveelheid écht zilver er nu door al die papieren handel niet meer uit. Ze verzinnen papieren zilver en de vraag is weer gedekt.
Kopers zijn massaal bereid akkoord te gaan met een papieren belofte en daarmee is heel de vraag/aanbod markt uit beeld. Er is immers een onbeperkt aanbod van zilver op deze manier. Immers kan er een onbeperkte hoeveelheid aan papieren beloftes worden uitgegeven.
DAAROM is het van belang om als koper 100% zeker ECHT zilver te eisen. De beste weg is dan om of zilver op te eisen bij partijen die zeggen dat ze zilver hebben, of liever nog, gewoon rechtstreeks zilver te kopen bij partijen die echt alleen maar in het echte metaal mogen en kunnen handelen.
Ik raad daarom ETF’s af als je écht zilver wilt bezitten. Hun belofte dat ze het metaal daadwerkelijk hebben is boterzacht.
Bestel hier je zilver en laat het in Zurich opslaan. Kortingcode Beursbox!

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *