LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 31 jan 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 31 jan 2023

  • De komende tijd ga ik de FXFLat webinars alleen nog op dinsdag en woensdag geven. FXFlat heeft het momenteel te druk om de frequentie van drie keer per week vol te houden. Ben je er vandaag om 12:30 uur bij? Klik dan hier. Ik heb het vandaag over een groot uraniumbedrijf.
  • De eerste 50 Philips ontslagen zijn bekend geworden en vallen in het dorp waarin ik woon. Vijftig personen verliezen hun baan.
  • 70 jaar geleden was de watersnoodramp. Met de stijgende zeespiegel moeten we weer investeringen doen. Gaan we het weer uitstellen tot er een ramp plaatsvindt?
  • Volgens Elon Musk komt de grootste concurrent voor Tesla waarschijnlijk uit China. Hij heeft daar een punt. Het is de grootste automarkt ter wereld en er zijn veel toonaangevende bedrijven actief die al flinke omzetten boeken. De voorsprong van Tesla is nu snel aan het verdwijnen. Dat is echter niet alleen vanuit China. Ook bekende westerse merken en Zuid Koreaanse merken komen nu met enorme hoeveelheden aan verkochte EV’s op de proppen.
  • Ford heeft de prijs voor de elektrische Mustang verlaagd. Het wil zo Tesla volgen dat de prijzen ook al liet dalen. Het mooie is dat elektrisch rijden zo prijstechnisch haalbaarder wordt. Het nadeel is dat beleggers in de sector zullen zien dat winsten gaan verdampen als ze blijven kijken naar wie van de fabrikanten de langste adem heeft. Tesla heeft daar een voordeel omdat het heel goedkoop heel veel geld heeft kunnen ophalen.
  • Renesola heerft haar naam veranderd in Emeren. Het wil zich nu volledig op duurzame energie opwekking gaan toeleggen.
  • Volgens een Amerikaanse toezichthouder heeft Apple de rechten van haar werknemers geschonden. Verschillende voorwaarden waar de werknemers zich aan moeten houden zijn onwettig. Er komt daarom een aanklacht tegen het bedrijf.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *