LADEN

Typ om te zoeken

EuroPacific liquidatie

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

EuroPacific liquidatie

EuroPacific was de bank van Peter Schiff. Hij verhuisde de bank naar Puerto Rico en kreeg vervolgens met de Amerikaanse toezichthouder te maken.
Had hij dat niet kunnen voorzien?
Hoe dan ook, de bank kreeg restricties opgelegd en moest uiteindelijk de deuren sluiten. Een andere bank nam de assets over.
Die andere bank is nu niet blij met het vele werk en vooral ook de vele verzoeken om het aanwezige vermogen dan maar terug te storten.
Men heeft eigenlijk geen idee hoe ze nu de liquidatie in moeten zetten zonder ook niet zelf in de problemen te komen. Immers, als bank moet je controles uitvoeren op het geld dat je voor je klanten in beheer hebt en dat je ze terug stuurt. Die nieuwe bank weet echter niet veel over de overgenomen klanten.
Ga je dan ‘blind’ overmaken, of moet je ook van deze klanten die zeggen te willen vertrekken toch een dossier aanmaken, met alle kosten van dien?
Hoe kunnen ze dit oplossen zonder ook zelf in juridische problemen te komen. Dat is naar mijn idee de kern van het probleem.
Er is geen issue voor wat betreft het aanwezige vermogen. Het is allemaal keurig door EuroPacific overgedragen. Maar wanneer we als voormalige EuroPacific klanten ons geld gaan krijgen, dat is de vraag. Alles is nu in ieder geval tot in maart vertraagd.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *