LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 30 sept 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 30 sept 2021

  • Samsung heeft een boete van 39 miljoen euro gekregen omdat het de prijs van haar TV’s in Nederland heeft opgedreven. Het bedrijf heeft zeven verkopers onder druk gezet om een hogere prijs te rekenen. Consumentenorganisaties moeten nu bepalen of ze een rechtsgang voor een claim van benadeelde consumenten willen opzetten.
  • Gisteren heb ik een video gemaakt over JustEat Takeway. Een populair aandeel bij jongeren. Waar ik echter geen rekening mee had gehouden, is dat je dan ook te maken krijgt met reacties van fundamenteel geradicaliseerde jonge beleggers die hun geld daar in hebben gestopt en nu al maanden tegen groeiende verliezen aan kijken. Dan dus zeggen dat het ’te vroeg’ is voor die aandelen is in hun ogen ketterij en dat laten ze weten ook. Dat zag ik even niet aankomen! De Taliban van de beurs ging los! Volgens mij heeft YouTube zelfs wat reacties verwijderd.
  • YouTube is bezig om heel veel content die negatief is richting corona maatregelen te wissen. Ze gaan zo ver dat ze zelfs het kanaal van het Duitstalige deel van Russia Today volledig verwijdert hebben. Rusland dreigt nu in Rusland YouTube te gaan blokkeren. Het probleem met censuur is altijd dat je ‘ergens’ een grens gaat trekken en die grens zal altijd tot reacties gaan leiden. Aan de ene kant is er bewust misleidende informatie op YouTube aanwezig en aan de andere kant is er heel degelijke journalistiek aanwezig die regeringsbeleid tegen het licht houdt. Beide zijn ongewenst als je het de meeste regeringsleiders laat bepalen. Vraag je het kritische kijkers, dan willen die alleen de echte misleiding niet meer tegenkomen. Waar ligt die grens? Wie kan dat 100% zeker bepalen? YouTube heeft dus maar besloten met een bulldozer te gaan werken. RT is net als Fox News beide… Fake news en journalistiek… Blijkbaar ging RT in het Duits volgens YouTube net even te ver richting fake news.
  • Gisteren weer een overwegend negatieve dag voor uraniumaandelen. De sector blijft daarmee kansen bieden voor beleggers die laat op het feestje komen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *