LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 30 juni 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 30 juni 2020

Hong Kong
 • Het feit dat de Amerikaanse president zich niet op de hoogte laat stellen door de geheime dienst heeft hem nu hard gebeten. De geheime dienst heeft namelijk al maanden geleden laten weten dat Putin bonussen geeft aan Taliban die Amerikaanse soldaten doden. Dat terwijl Trump er nog alles aan doet om Rusland van dienst te zijn. Dat wordt nu gezien als verraad naar de eigen troepen en de Democraten maken dankbaar gebruik van het falen van de president.
 • Gisteren werd in mijn Neo Finance account een B lening, waarop al sinds 7 mei niet meer was afgelost, alsnog in één keer volledig afgelost. Een goede zaak. Zo is een slechte lening nu ineens volledig geld terug en klein stukje rendement omdat er wel 4 maanden lang 17% rente is betaalt. Het geld is nu direct ingezet in een C lening met verzekering.
 • Nederlanders hebben in mei bijna 10 miljard euro op hun spaarrekening bijgeschreven. Ik begrijp dat ze het deden, maar het is geen slimme zet! Het is één van de meeste onveilige manieren om met uw spaargeld om te gaan! Ik schreef er eerder dit jaar al over.
 • Ik zag vanochtend wat omzetcijfers van Chinese bedrijven voorbij komen. In het Eerste Kwartaal 2020 hebben ze gemiddeld 50% omzet verloren.
 • Goldmoney heeft haar fiscale 2020 jaarcijfers gepubliceerd. Ze maakten 63% meer omzet. Bruto winst nam 80% toe. Netto was er een verlies van 9,7 miljoen dollar.
 • China heeft de Hong Kong wet aangenomen. Wie nu in Hong Kong wordt opgepakt kan naar China gebracht worden om gestraft te worden. Dit was NIET de afspraak zoals gemaakt met Engeland. China is een onbetrouwbare partner gebleken.
 • De EU heeft de sancties richting Rusland met zes maanden verlengd.
 • Bij de Nederlandse Spoorwegen gaan er 2.300 arbeidsplaatsen verloren. Ik zag gisteren dit filmpje van een conducteur die wat mij betreft als eerste zijn ontslag aangezegd mag krijgen. Hij liet de trein niet vertrekken omdat iemand een slok water genomen had… (Dat mag van de NS, maar hij vond het nodig om de trein daarom te laten staan tot de passagier uitgestapt was. De passagier was overigens de enige in de coupe. Het moet allemaal niet gekker gaan worden.
  Ik blijf wel benadrukken dat je je interacties met autoriteiten op video moet vastleggen. Dat blijkt hier wel weer! Ik overweeg dan ook de aankoop van een bodycam. Ik heb al dashcams in de auto. Bijzonder nuttig!
  Deze gebeurtenis geeft me wel het idee van effectief demonstreren… Als nu 1000 mensen afspreken op één dag in de ochtendspits zonder mondkapje in de trein te gaan zitten, dan rijdt er geen enkele trein meer. Vervelend, maar bijzonder effectief en zeker weten dat je het nieuws haalt.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *