LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 30 juli 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 30 juli 2019

trump

BoJo wil de backstop uit de deal met de EU. Het probleem is dat de Backstop onderdeel is van het vredesakkoord van het VK zelf met Ierland en Noord Ierland. Het VK heeft het zelf moeten inbrengen richting de EU. Is BoJo zo dom, of heeft hij gewoon lak aan het vredesakkoord en wil hij graag de burgeroorlog terug?

Trump heeft er overduidelijk voor gekozen om met de getrokken racisme kaart de 2020 verkiezingen in te gaan. Het is triest dat er mensen zijn die zo’n gruwelijke strategie verdedigen. Het is ook triest dat hij nog altijd kans maakt op zijn herverkiezing.

Beyond Meat verviervoudigd haar omzet maar het aandeel daalde na de bekendmaking 12%. Er werd een 9,4 miljoen dollar verlies geleden. Het probleem was waarschijnlijk niet zo zeer het verlies maar wel het feit dat er nieuwe aandelen uitgegeven gaan worden.

Heineken maakt meer omzet, maar dat is in Azië. In Europa werd marktaandeel verloren. Het aandeel verloor zo’n 6% na de bekendmaking.

Rockstar North, het bedrijf dat miljarden wist om te zetten met het spel Grand Theft Auto, heeft tien jaar lang in Engeland geen vennootschapsbelasting hoeven te betalen, ondanks hun enorme omzet. Het gaat om 46 miljoen pond aan niet afgedragen belastingen. De winsten van het bedrijf zijn uiteindelijk volledig naar de Amerikaanse moederonderneming gegaan. Een duidelijk voorbeeld van hoe overheidsstimulatie van een sector totaal verkeerd uitpakt.

De voedselbezorgers Takeaway en Just Eat willen fuseren. Samen doen deze bedrijven 360 miljoen orders per jaar.

Bij een no deal Brexit zal de Opel fabriek in het Engelse Ellesmere sluiten. Dat heeft PSA de moederonderneming bekendgemaakt.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *