LADEN

Typ om te zoeken

Jingly Solar omzet groeit tot record

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Jingly Solar omzet groeit tot record

zonnepanelen

Iedereen met eigen zonnepanelen kent het merk Jingly. Het is één van de meest toonaangevende zonnepanelen fabrikanten in de wereld. Deze Chinese aanbieder besloot midden in de crisis van 2011 dat meer omzet beter was dan winst.
Ze hebben het geweten.
Inderdaad ging de omzet enorm omhoog en dat doet ze nog altijd, maar de opbrengst per paneel ging dramatisch omlaag. De keuze voor meer omzet werd door meer fabrikanten gemaakt en door die wereldwijd enorm grotere omzet ging niet alleen de kostprijs maar vervolgens ook de consumentenprijs flink omlaag. Hierdoor werd zonne-energie veel sneller dan verwacht ineens concurrerend met fossiele energie. Overal in de wereld hadden overheden net allemaal subsidies verzonnen en ineens was dat eigenlijk voor nieuwe panelen helemaal niet meer nodig. Ik heb er sinds eind 2012 veelvuldig op gewezen dat hier geld te verdienen was. Gelukkig zijn er heel wat lezers van de nieuwsbrief die de kans gegrepen hebben.
De andere kant van de medaille was voor Jingly dat de eerdere winsten die de onderneming jaarlijks maakte volledig verdwenen. Alles moest wijken voor meer omzet en marktaandeel.
De aandelenkoers ging vervolgens meer dan 99% omlaag. Aandeelhouders waren en zijn nog altijd niet blij.
De markt voor zonnepanelen is ook aankomend jaar 18% aan het groeien en één van de grote leveranciers maakt nog altijd verlies. Gaan ze ooit winst maken?


Ik betwijfel het. Ik sluit het niet uit, maar hun hoop was dat ze de rest uit de markt zouden blazen. Die strategie werkte niet en uiteindelijk zijn ze zelf aangeschoten wild geworden. Ik verwacht eerlijk gezegd eerder ooit een overname dan dat ze winst gaan maken.
Het bedrijf heeft nu nog een beurswaarde van 3,5 miljoen dollar… Dat is zakgeld voor een bedrijf als Tesla, Google, Apple. Ze kopen Jingly nog niet, want de verliezen zijn te groot. Het bedrijf verliest momenteel 278 miljoen per jaar. (Cijfers Yahoo Finance)

Zelf zonnepanelen op uw dak laten plaatsen? Kijk hier voor een prachtige aanbieding (Alleen Nederland en gebruik code Beursbox voor een extra 50 euro korting!)

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *