LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 september 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 september 2019

besprekingen

Deliveroo dacht even lekker te kunnen bezuinigen op haar bezorgers. Hun tarief ging terug van 5 euro naar 3,50 euro per rit. Een staking volgde. Binnen enkele dagen boog Deliveroo onder de druk. De oude structuur is terug.

Dell kwam eind vorige week met veel beter dan verwachte cijfers. De netto winst was 2,15 per aandeel tegenover de 1,47 die verwacht werd.

De kans wordt steeds groter dat studeren in Nederland weer goedkoper gaat worden. Een Kamermeerderheid is voor terugkeer van de basisbeurs. Een heel goede zaak!

De Russen willen heel graag dat de Oekraïnse rebellenleider naar hen wordt uitgeleverd zodat ze hem onbereikbaar kunnen maken voor de MH17 onderzoekers. Tsemach was verantwoordelijk voor het terugbrengen van de BUK installatie naar Rusland. Hij werd juni opgepakt door de Oekraïnse geheime dienst.

Norwegian Air heeft uitstel van afbetaling obligaties gevraagd. Het bedrijf wil graag twee jaar extra de tijd krijgen. Een groot deel van haar vloot bestaat uit de aan de grond geplaatste Boeing 737 MAX.

De financiële sector in Denemarken smeekten de centrale bank om hulp om de negatieve rente aan te kunnen pakken en de negatieve gevolgen de baas te kunnen worden. De centrale bank heeft alle ondersteuning afgewezen.

Een negatief vooruitzicht bij een no deal brexit: De Engelse centrale bank voorziet dan een economie die in een jaar tijd 8% kan krimpen en een huizenmarkt die 33% van haar waarde kan verliezen. Dat laatste is ook voor mij geen goede zaak. Ik ben mede eigenaar van een woning in Engeland.

Volgens China is het aan Trump of er een nieuwe ronde van besprekingen komt. China heeft alles gedaan wat ze kon of wilde doen en wacht nu op een stap van de VS. Trump ondertussen zegt dat China aan zet is. Zo zetten ze elkaar lekker klem en komt er dus niets op tafel. Het zijn net kleuters.

Saudi Aramco heeft een nieuwe voorzitter om onder zijn leiding hernieuwde vaart te maken met de IPO.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *