LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 jan 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 jan 2020

oorlog, iran, irak

Komt er een derde Irak oorlog? Dictators onder grote druk willen graag een buitenlandse vijand om zo het land weer achter zich te krijgen. We zagen een mooi voorbeeld in 1982 in Argentinië. Trump heeft vannacht hetzelfde gedaan door een raketaanval op de luchthaven van Bagdad. Er is een Iraanse generaal omgekomen, maar ook een Iraakse bondgenoot van de huidige Iraakse premier. Sinds wanneer breng je als bondgenoot vrienden van de bevriende premier om in hun eigen land? Is dat niet ook een oorlogsverklaring aan Irak? De derde Irakoorlog, met nu Iran als bondgenoot van Irak kan een feit worden.
Wat hebben wij als lezers van deze nieuwsbrief er mee te maken? Nu olie is in prijs omhoog gesloten, maar ook goud is in prijs gestegen. Iran gaat 100% zeker wraak nemen op de VS. De vraag is slechts hoe dit gaat escaleren.

Vanmiddag is in Best de Neo Finance presentatie. Deze begint om 13:30 uur. Hiervoor had u zich al moeten opgeven. Om 16:00 uur maken we er een nieuwjaarsbijeenkomst van en is nog wel iedereen welkom. We heffen het glas op het nieuwe jaar en Mark Leenards van Neo Finance is aanwezig om eventuele vragen over Neo Finance te beantwoorden en te helpen bij de inschrijving. Kijk hier.

In Duitsland gaan de kaartjes voor treinreizen goedkoper worden als maatregel om het milieu te verbeteren. Immers minder mensen in de auto is winst voor het milieu.

Hudson’s Bay Nederland is nu officieel failliet verklaard. Daarmee zijn ook de vestigingen die van de rechter open moesten blijven nu gesloten.

Gisteren werd intraday een nieuw record voor de Dow Jones index neergezet.

Er is een opsporingsverzoek gedaan naar Ghosn, de gevluchte voormalige CEO van Nissan. Hij is naar Libanon gevlucht. Met dit opsporingsverzoek in de wereld is het hem niet meer mogelijk om vrij te reizen. Ghosn heeft zowel een Frans, Braziliaans en Libanees paspoort. Het is nu duidelijk waarom dat wel handig is.

De eerste vijf handelsdagen methode. Deze is in 2019 weer keurig uitgekomen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *