LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 februari 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 februari 2023

  • De rijkste man van India (Adani) heeft nu een serieus probleem. Hij werd beschuldigd van rommelen met de cijfers en de koersen van zijn bedrijven verliezen nu gemiddeld 5% per dag aan waarde. Adani zelf probeert nu met investeerders een deal te maken waarbij hij leningen vervroegd wil aflossen om zo het vertrouwen terug te winnen. Adani is gisteren ook nog eens uit de Sustainability index van S&P Dow Jones gehaald.
  • Mijn jongste dochter is nu op de Galapagos eilanden. Ik krijg werkelijk de mooiste foto’s en video’s toegestuurd.
  • Apple heeft gisteren teleurstellende cijfers bekend gemaakt. De iPhone verkopen waren minder goed als dat analisten verwacht hadden. Nabeurs verloor het aandeel de winst die het tijdens de sessie gemaakt had.
  • Tesla was gisteren het meest verhandelde aandeel op de Amerikaanse beurzen. Het aandeel won tijdens beursuren 3,8% aan waarde. Nabeurs ging er ruim 2,2% verloren.
  • Meest opvallende stijger was gisteren Meta dat maar liefst 23,28% meer waard werd. Je zou bijna denken dat er een short squeeze plaatsgevonden heeft. Nabeurs verloor het aandeel 2% aan waarde. Vergis je niet, gisteren werd Meta op de beurs meer dan 100 miljard dollar meer waard.
  • Grootste stijger op de Amerikaanse beurzen was gisteren het aandeel Grainger plc. (GRGTF) dat maar liefst 30,89% steeg. Grainger is een Brits bedrijf met notering in de VS. Het is een vastgoed onderneming en beleggers zullen blij zijn met de stijging, maar niet veel beleggers zullen daarmee nu al op winst staan.
  • Een Chinese spionage luchtballon is boven de VS gespot. De Amerikanen durven de ballon niet neer te halen i.v.m. veiligheid op de grond.
  • President Putin heeft Stalin weer op een voetstuk gezet en probeert nu de Russen achter het idee te krijgen dat de nazi’s opnieuw Rusland aanvallen. Het westen moet er rekening mee gaan houden dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne langer gaat duren en blijft voortduren, ook als de Russen uit Oekraïne geknikkerd worden. Rusland zal dan mogelijk op andere manieren dan openlijke oorlog het westen aanvallen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *