LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 6 februari 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 6 februari 2023

  • Morgen weer om 12:30 uur een live analyse. Ik ga het over een heel groot en bekend bedrijf hebben. Ze kwamen vorige week met de cijfers en beleggers waren niet onder de indruk. Klik hier als je er morgen bij wilt zijn.
  • Afgelopen vrijdag werd in de VS bekend dat de werkloosheidscijfers veel beter waren dan verwacht werd. We lezen overal over massa ontslagen, maar ondertussen kwamen er in de VS honderdduizenden banen bij en liep de werkloosheid terug tot 3,4%. De beurs knalde flink omlaag op dat goede nieuws.
  • De Beursbox Insider VIP Nieuwsbrief is weer naar de Patreon Beursbox VIP Insider leden gestuurd. In de nieuwsbrief enkele artikelen en drie nieuwe aandelen die ik voor komende maand tip. Meer weten, kijk hier.
  • In Frankrijk hebben enorme stakingen er voor gezorgd dat wederom de verhoging van de pensioenleeftijd aangepast en verzwakt wordt. De huidige pensioenleeftijd van 62 is onbetaalbaar, maar doordat stakers steeds aanpassing afdwingen blijft het uiteindelijk wel steeds staan. Dit komt een keer tot een enorm probleem. Geen regering durft het aan te pakken, want het leidt tot stakingen en je wordt niet herkozen.
  • Naar nu is gebleken was dit niet de eerste spionage ballon van China. Onder de vorige president waren er ook al ballonnen, maar daar werd niets aan gedaan en het werd stil voor het publiek gehouden.
  • Huawei heeft vorig jaar meer dan 11.000 patent aanvragen in de VS gedaan. Het bedrijf probeert via deze weg voet aan de grond in de VS te houden.
  • Adani heeft aangekondigd dat ze veel minder investeringen zal gaan doen en daarom ook minder geld nodig gaat hebben. Het bedrijf heeft een veel te grote schuldpositie opgebouwd. Toen dat in de pers door een onderzoeksjournalist bekend werd gemaakt ontstond er onrust bij beleggers. De aandelen van deze groep verloren meer dan de helft van hun waarde. Veel geldverstrekkers hebben openstaande, maar niet niet aangewende, schulden weer ingetrokken uit angst in een eventuele faillissement meegetrokken te worden.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *