LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 3 dec 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 3 dec 2021

Rente
  • De site van Boudewijn Rooseboom is ook via deze link te bereiken. Kijk hier nog even de video!
  • Square krijgt een nieuwe naam. Het wordt Block. De ticker blijft echter SQ.
  • Beleggers die bij InterActive Brokers beleggen moeten meer rente over beleggen op margin gaan betalen. De rente gaat gemiddeld met een procent omhoog. Het percentage verschilt per valuta. De dollar en bedragen onder de 100.000 stijgt het meest, namelijk 1,5%. Ik raad overigens met klem af om op margin te beleggen.
  • De Chinese taxidienst Didi gaat haar Amerikaanse beursnotering schrappen. Het aandeel is pas zes maanden in de VS genoteerd. Ik verwacht dat deze trend van vertrekkende Chinese bedrijven nog sterker gaat worden. China wil haar eigen beurzen sterker maken en daarom liever geen noteringen meer bij de grote concurrent zien.
  • Nvidia mag van de Amerikaanse toezichthouder concurrent ARM niet overnemen. Er zou een te dominerende onderneming door ontstaan.
  • Tony’s Chocolonely stopt met de bouw van een eigen fabriek in Zaandam. Men heeft besloten de strategie te wijzigen en zich meer op het buitenland te richten. De verandering komt vanwege de Corona crisis die het project steeds onzekerder maakte. Je wil als bedrijf niet afhankelijk zijn van bezoekers die al dan niet mogen komen.
  • Eerste Kamerlid Paul Frentrop van FvD heeft aangegeven gevaccineerd te zijn. Daar doen de andere partijen in de Eerste Kamer heel spastisch over, maar gezien zijn leeftijd en gewicht een heel verstandige keuze. Het zou ook politici sieren om serieus om te gaan met dit onderwerp en je te onthouden van smerige politieke spelletjes rondom zaken die in feite privé zijn. Ik moet Paul Frentrop complementeren met zijn eerlijkheid en openheid. Hij is verstandiger dan niet alleen zijn partijvoorzitter, maar ook dan de clowns van de andere partijen in de Eerste Kamer.
  • In de VS is de vraag naar kerstmannen met 121% gestegen. Het aanbod is 10% gedaald. Waarop zien we daar een groei in het aanbod? Het antwoord is even logisch als schokkend… Afgelopen jaar zijn heel veel hulpkerstmannen overleden. Zo veel dat ze niet eens aangevuld konden worden door nieuwe instroom.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *