LADEN

Typ om te zoeken

Laagste werkloosheid in 52 jaar

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Laagste werkloosheid in 52 jaar

Bij alle slechte economische cijfers en allemaal berichten over een covid crisis is het bijzonder opmerkelijk te noemen dat de Amerikaanse werkloosheidscijfers op een 52 jarig dieptepunt staan.
Hoe is dat mogelijk?
Er zijn verschillende redenen voor te noemen.
De belangrijkste is dat de Amerikaanse economie nog altijd goed draait.
Een andere belangrijke reden is dat veel Mexicanen gedwongen vertrokken zijn. Heel veel vakmensen die tijdelijk in de VS werkten zijn weer weg omdat ze deels moesten, maar deels ook omdat ze het racisme in de VS niet langer konden verdragen.
Er zijn dus ook nog altijd heel veel vacatures onvervuld.
Men verwacht nu dat de werkloosheidscijfers weer gaan oplopen. Puur omdat het dieptepunt nu bereikt is.
Ik verwacht echter dat dit alleen gaat gebeuren als de politiek binnenkort spaken in het wiel steekt. Bijvoorbeeld door de federale overheid rond 18 december dicht te gooien.
Alleen dan zal de werkloosheid oplopen. Komt er op tijd een deal, dan zou wat mij betreft de economie kunnen blijven groeien… alleen zal het tekort aan geschikte werknemers een probleem gaan vormen. Het is of die binnenhalen, of automatiseren.
Opmerkelijk genoeg loopt op dat laatste punt de VS flink achter op andere landen. Goedkope arbeidskrachten uit Mexico hebben mechanisatie en automatisering de laatste jaren in de weg gestaan.
Daar valt dus mogelijk nog wat te winnen in de VS.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *