LADEN

Typ om te zoeken

De groeiende Amerikaanse economie

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De groeiende Amerikaanse economie

Gisteren constateerde ik al dat de Amerikaanse economie nog altijd groeit. Ik heb toen niet uitgediept waarom die groei er is.
Dat wil ik nu wel doen.
Hoe kan het dat we crisismaatregel op crisismaatregel zien en de Amerikaanse economie gewoon blijft groeien?
De reden is heel simpel… omdat consumenten geld hebben.
Ik ben geen voorstander van geldcreatie, maar het is nu wel de reden van de Amerikaanse economische groei. De afgelopen anderhalf jaar heeft de Amerikaanse overheid enorme bedragen aan de inwoners gegeven. Geld was nooit een gebrek aan.
Hierdoor konden consumenten blijven wonen waar ze wonen, maar konden ze ook blijven consumeren.
In de VS draait de economie op de consumerende bevolking.
In 2008 werden de banken gefinancierd en kreeg de bevolking te maken met tekorten en crisis.
In 2020 werd gekozen voor een maatregel waarbij geld ook echt in handen van de consumenten kwam en het gevolg was een enorme economische opleving, daar waar een crisis eigenlijk de meest logische gang van zaken was.
De enige reden waarom de economie niet helemaal uit de startblokken schiet, is het feit dat oplevend racisme veel vakmensen uit Midden Amerika weggejaagd heeft. Hierdoor zijn er nu ook veel onvervulde vacatures die op hun beurt de economische groei beperken. Dat op zich is misschien ook wel een verborgen zegen, want een wegrennende Amerikaanse economie is op dit moment OOK geen goed idee. Toch mist de VS die harde werkers enorm en het verlies van die vakmensen gaat ze nog pijn doen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *