LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 29 juli 2019

Beleggers Nieuws Goud Laatste Nieuws

Marktbeeld 29 juli 2019

goud, rente, fed

Hoe groot is de totale investeringsmarkt het aandeel van goud in het totaal? Het is verbluffend klein. De hele investeringsmarkt is naar verluidt 250 biljoen dollar groot. Goud is 0,05% daarvan…

OceanaGold heeft de productie in haar mijn in de Filipijnen gestaakt. Het bedrijf leeft in onmin met de lokale overheid en heeft de lokale overheid ook aangeklaagd. Het probleem gaat vooral om de omvang van de gebruikte vrachtwagens. De lokale overheid is van mening dat de trucks te groot zijn. OceanaGold vindt dat de lokale overheid daar niet over gaat. Het staken van de werkzaamheden heeft ook gevolgen voor de belasting inkomsten van de lokale overheid. De werknemers zijn naar huis gestuurd.

China en de VS gaan deze week weer praten over een handelsovereenkomst, maar duidelijk is dat beide partijen niet erg happig op een deal zijn.

BoJo zet nu vooral in op een No Deal Brexit. Dat is zijn insteek. Het is een onwenselijk scenario, want achterliggende WTO verdragen kunnen maar niet zo even opzij gezet worden. Het VK geeft alle zeggenschap uit handen bij een No Deal. Ze moet dan immers de WTO regels gaan volgen. Weet BoJo dat eigenlijk wel? Ik betwijfel het. Lees hier meer hierover.

Het sentiment bij beleggers is verbazingwekkend goed als we tegelijk zien hoe schokkend zwak de economie er nu voorstaat.
Kijk naar de FED. Gaat de FED woensdag de rente omlaag brengen? Als dat zo is, dan geeft de FED toe dat de Amerikaanse economie er zwak bij staat. Dat is dus heel wat anders dan wat Trump zegt, want die is van mening dat de Amerikaanse economie nog nooit zo sterk is geweest en alleen maar nog sterker kan worden met een rentedaling… De FED moet reageren op de economie, niet op de politieke praatjes van een politicus. Toegeven dat de economie een bende is, is nogal een stap voor de FED.

Jack Ma, de CEO van Alibaba, heeft een online bank opgericht. Lenen bij MyBank kost je slechts drie minuten van je tijd… Hij heeft al 290 miljard dollar uitstaan. Vooral in China is hij nu economische golven aan het maken. Er is ook een Europese versie opgezet. Voertalen in Europa vooralsnog Engels en Italiaans.

Aalberts heeft het Amerikaanse bedrijf Applied Process overgenomen. Omzet 26 miljoen en 130 personen in dienst.

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *