LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 29 dec 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 29 dec 2020

  • Ik ben gisteren over de 900 leningen in Neo Finance gekomen. Een ingezet bedrag van 21.000 euro. Mijn rendement zonder herinvestering is 12,06%. Ik herinvesteer echter alle rente en aflossing zo snel als het maar mogelijk is. Meer info op deze site.
  • China kent op papier een vrijheid van meningsuiting. In de praktijk is die vrijheid er alleen als je het eens bent met de regering. Een burger die vanuit Wuhan de waarheid publiceerde op sociale media is nu veroordeelt tot vier jaar cel. Haar eerlijke berichten waren de autoriteiten onwelgevallig. Ze moet als afschrikking naar anderen dienen. Er volgen meer rechtszaken tegen Chinezen die via Social Media publiceren. Voor mij zit er vanaf nu ook geen China vakantie meer in…
  • Trump heeft zijn veto over de defensiewet uitgesproken. Het Congres heeft het al verworpen. Nu moet de Senaat hetzelfde gaan doen. Trump sprak zijn veto uit omdat in die wet de namen van enkele zuidelijke legerkampen zouden worden aangepast. Die namen zijn nu nog vernoemd naar de leiders van de zuidelijke opstandelingen. Een beetje raar dat je afvalligen op die manier eert. Het werd indertijd gedaan om vooral de zwarte bevolking te laten weten dat er niets veranderd was in het zuiden. De Yankies mochten wel gewonnen hebben, maar het zuiden bleef het zuiden en veranderde niet. Het is tijd te laten zien dat het zuiden wel veranderd is.
  • De ambassadeurs van de EU lidstaten hebben een tijdelijke goedkeuring gegeven aan de Brexit deal. Die tijdelijke goedkeuring loopt tot 28 feb. Ook een manier om weer twee extra maanden te realiseren. De deal is blijkbaar verre van rond.
  • De Noorse overheid is gehacked door waarschijnlijk de Russen. In Finland is nu een vergelijkbare hacking ontdekt.
  • De beurzen in de VS zijn op recordhoogte gesloten nu het hulppakket getekend is. Een crisis door acuut geldgebrek van de bevolking is voorkomen. De vraag blijft natuurlijk wel hoe houdbaar een economie is die geld moet strooien om de bevolking in leven te houden.
  • Het uranium aandeel waar ik en mijn zoon in zijn gestapt (ik te klein, hij eigenlijk te groot) is gisteren weer meer dan 7% in koers gestegen. We hebben na enkele weken al meer dan 100% winst op die positie.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *