LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 28 juni 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 28 juni 2022

  • Ivanhoe Electric heeft met de IPO een bedrag van 169 miljoen opgehaald. De prijs per aandeel ligt op 11.75 dollar. Het is een bedrijf van Robert Friedland, een zeer beroemde en ervaren grondstoffen ondernemer. De prijs ligt aan de onderkant van de prijsrange. De tickercode wordt IE.
  • Veel grote Amerikaanse bedrijven geven hun vrouwelijke personeel aan dat de reiskosten naar abortusklinieken buiten de staat waar ze wonen vergoed zullen worden.
  • Goldman Sachs heeft Coinbase op de verkooplijst gezet. Nu moet je weten, het aandeel stond november 2021 op 368 dollar. Nu staat het op 55,8 dollar. Lekker zo’n verkoopadvies van Goldman Sachs. Echt een zeer behulpzame timing!
  • Oklahoma heeft een 250 miljoen dollar schikking getroffen met enkele medicijnmakers en distributeurs. Ze worden beschuldigt van het bewust veroorzaken van medicijnmisbruik en verslaving. De bedrijven weten dat ze schuldig zijn en daarom de schikking. Veel staten gingen eerder al mee in een landelijke schikking waarbij 26 miljard dollar werd overeengekomen. Als kleine staat had Oklahoma daar minder aan overgehouden dan het nu overeengekomen bedrag.
  • DWAC verloor gisteren ruim 15% aan waarde nadat bekend werd dat het bedrijf voor een grand jury moet verschijnen. Blijkbaar hebben beleggers er weinig vertrouwen in dat het bedrijf hier goed doorheen gaat komen.
  • Credit Suisse is schuldig bevonden aan witwassen. Volgens de rechter heeft de bank niet voldoende gedaan om te voorkomen dat een Bulgaarse drugshandelaar kon witwassen. De bank heeft een boete van 2 miljoen euro moeten betalen. Ook werd beslag gelegd op 12 miljoen aan bezittingen. Een medewerker van Credit Suisse is apart ook schuldig bevonden.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *