LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 27 mei 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 27 mei 2020

huawei
  • In de VS is het aantal werkloosheidsuitkeringen opgelopen tot boven de 39 miljoen! Vergis u niet, daarnaast zijn er nog miljoenen die een andere uitkering krijgen om inkomstenverlies op te vangen. Die andere uitkering is nog maar net begonnen en kan nog een dramatische piek gaan laten zien.
  • Virgin Orbit is er helaas niet in geslaagd een raket via een lancering van onder een vliegtuig in een baan om de aarde te brengen. Het ging mis voor de lancering. Zo ver bekend is het vliegtuig met de raket er nog aan ook weer geland.
  • Huawei heeft in China de Enjoy Z 5G smartphone gelanceerd. voor het eerst zit er een MediaTek Dimensity 800 5G processor in. De goedkoopste versie kost omgerekend 238 dollar. De duurste versie kost in China 308 dollar.
  • Het is duidelijk dat de angst weer uit de markt vertrokken is. Gisteren vlogen de leningen werkelijk de deur uit bij Neo Finance. Op een gegeven moment stonden er nog slechts drie leningen die nog gevuld moesten worden. Dat had ik nog iet eerder meegemaakt.
  • Het aantal Corona besmettingen in Brazilië is de hoeveelheid besmettingen in Rusland voorbij. 390.000+ tegenover 362.000+ in Rusland. In de VS nu officieel 1,681.000+ geregistreerde besmettingen. In Nederland is het nu vrijwel over. Er zijn nog slechts enkele besmettingshaarden overgebleven en het aantal mensen dat overlijdt neemt af.
  • Shell en Exxon willen meer vergoeding krijgen om de gaswinning in Groningen te staken. Dit is typisch een “Aanval is de beste verdediging” gevalletje, want eigenlijk zouden deze twee bedrijven meer geld beschikbaar moeten stellen voor schadevergoedingen aan gedupeerden. Eea gaat nu onder arbitrage gebracht worden.
  • Tencent gaat 70 miljard dollar investeren in high tech. Het gaat om bijvoorbeeld cloud investeringen en ontwikkeling van AI. Dit alles onder de paraplu van China’s plan om technologisch de nummer één van de wereld te worden.
  • Boskalis heeft in Finland twee baggercontracten binnen weten te slepen. De waarde van de contracten is 32 miljoen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *