LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 27 maart 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 27 maart 2019

handel, economie

De handel tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk is de laatste tijd fors afgenomen. Dit heeft alles te maken met de Brexit onduidelijkheid.

Het aandeel Bang & Olufsen is 25% gedaald nadat bekend werd dat ze flink wat minder luxe TV’s verkocht hebben. Het is niet de eerste omzetwaarschuwing van het bedrijf.

China is bereid tot het afnemen van een recordhoeveelheid varkensvlees uit de VS. Dit als onderdeel van een deal met de VS en dat alles in het kader van het terugbrengen van het handelsoverschot. Heel grappig is dus dat China de fabriek van de wereld is en Amerika nu de cateraar van die fabriek gaat worden. Waarom is China zo makkelijk bereid tot deze stap? Heel simpel vrees ik. In China heerst de varkenspest. Ze hebben zelf dus te weinig aanbod en hoe dan ook zouden ze al de wereldmarkt op zijn gegaan voor varkensvlees. Nu kan Trump echter zichzelf op de borst slaan dat hij dat maar even mooi geregeld heeft. Overigens moet er flink belasting worden afregekend op het geïmporteerde varkensvlees. China vraagt een importtarief van 62%. De Chinese overheid verdient dus goed aan de deal.

Het oversluiten van hypotheken is momenteel big business. Het kan nu heel interessant zijn om nu een langlopende hypotheek af te sluiten. Laat dat gerust een doorrekenen door uw tussenpersoon. Het kan u in sommige gevallen uiteindelijk foirs geld opleveren, al moet u wel goed opletten of de bank niet met de meeste winst gaat lopen. Dat kan uw tussenpersoon u goed voorrekenen.

De Chinese economie is weer aan het groeien en ze doet dat op schulden. De Chinezen hebben goed gekeken hoe de VS en Europa hun groei bekostigden. Het is allemaal op geleend geld en dat geeft ook de nodige risico’s.

Iedereen kan maar zo een gekozen politicus worden. In de VS werd de host van een TV programma president in Oekraïne zou een acteur die in een comedy de president speelde zo maar eens zelf president kunnen worden. Volodymyr Zelensky staat momenteel voor in de peilingen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *