LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 27 juni 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 27 juni 2023

  • Vandaag ga ik het in het lunchwebinar hebben over een bedrijf dat ooit wereldberoemd was… Klik hier om er om 12:30 uur bij te zijn.
  • Het is nog altijd heel onzeker of de EU haar eigen klimaatdoelen gaat halen… Als we nu eerst eens de naam zouden veranderen? Ik wil graag milieudoelen gaan halen. Klimaatdoelen lijken me immers zo ‘onhaalbaar’. Immers, waar hebben we het dan over? Milieudoelen kunnen we allemaal direct aan werken. Een schoner milieu, wie wil dat nu niet?
  • China denkt dat haar economie in het tweede kwartaal harder is gegroeid dan in het eerste kwartaal. De officiële cijfers moeten uiteraard nog komen. Vanuit de olie markt is met minder positief over de rest van 2023.
  • Ondanks twijfel over de kracht van de economische groei in China in 2023 denkt Aramco dat de vraag naar olie in China in de rest van 2023 gaat toenemen. Ze denken namelijk dat ze meer olie naar China en India kunnen exporteren. Dat terwijl die landen juist ook al zeggen meer olie uit Rusland te importeren. Die Russische olie krijgen ze met een korting, dus de vraag is of de vraag-groeiverwachting van Aramco wel zo reëel is. De vraag is ook of die extra vraag naar Russische olie wel gedekt wordt door extra leveringen uit Rusland. Zo veel olietankers zijn er niet extra voor deze markt.
  • BHP, de mijngigant in Australië, wil graag snellere vergunningverlening, en minder subsidies. De overheid wil het andersom, om daarmee meer invloed op beleid van de bedrijven te kunnen uitoefenen.
  • Het aandeel Tesla verloor gisteren 6% nadat enkele analisten downgrades op het aandeel uitgaven.
  • Meta en Alphabet verloren gisteren ieder meer dan 3% na de negatieve uitspraken van analisten.
  • MoonLake Immunotherapeutics zag haar koers gisteren 77% stijgen. Ze kwamen met goed nieuws over een bepaalde ontwikkeling rond huidziekte. Beleggers waardeerden het nieuws… Het kan tevens zijn dat de enorme koersuitslag kwam door een shortsqueeze. Er was immers een 27% shortpositie in het aandeel aanwezig!
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *