LADEN

Typ om te zoeken

Investeren in grijze energie

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Investeren in grijze energie

Gisteren werd bekend dat de OPEC van mening is dat in 2045 de vraag naar olie opgelopen zal zijn naar 110 miljoen vaten per dag.
Dat is een forse toename ten opzichte van de huidige vraag.
Dat terwijl in het westen de wil om te investeren in grijze energie vrijwel weggevallen is. Pensioenfondsen mogen vaak al niet meer in de olie en gassector investeren.
De vraag naar olie blijft wereldwijd echter bestaan. Als het westen daar niet in wil investeren, dan gaan anderen dat doen.
Investeren blijft hoe dan ook belangrijk, al was het maar om de sector schoner te maken. We kunnen dus wel onze ogen dichtdoen en net doen alsof het probleem ons niet raakt, maar uiteindelijk raakt het ons wel.
We kunnen ons de vraag stellen waarom die vraag naar olie nog altijd toeneemt. Deels komt het door de toenemende vraag in zich ontwikkelende landen.
Het is immers daar waar onze benzine auto’s heen gaan als wij ze afdanken. Het is makkelijker een olie economie te bouwen, dan een elektrische economie. Zo hebben wij het immers ook gedaan. De landen met enorme bevolkingen doorlopen nu ook dat proces en wie zijn wij om dat niet goed te vinden? Als wij dat niet willen dat ze dat zo doen, dan zullen we ze financieel moeten helpen om het anders te doen.
Ik denk dat het allemaal veel makkelijker en goedkoper is om grijze energie schoner te laten werken en te blijven investeren in die sector. Dan kunnen de ontwikkelende economieën op eigen kracht zich ontwikkelen tot elektrische economieën.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *