LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 27 juli 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 27 juli 2018

– Facebook heeft gisteren op de reguliere beurs ook een enorme klap gekregen. Het aandeel ging bijna 19% onderuit. Voor we helemaal in de paniek raken… Dat is de koers die begin mei bereikt werd. We zijn dus slechts de koerswinst van de afgelopen twee en een halve maand kwijt. Mooie Beursdag had deze aandelen recent ook even in bezit en nam met een winst van 13,7% afscheid van de aandelen.
– De Amerikaanse groei van de economie is uitgekomen op 3,1%. In mijn ogen de ‘winst’ van de belastingverlaging die dit jaar nog positief uitpakt in combinatie met een nog uit te voeren correctie op de cijfers. Dat is geen nieuwe strategie, zo gaat het al jaren in de VS.


– Volgens het IMF is de Yuan eerlijk geprijsd. De Yuan verloor recent flink ten opzichte van de dollar en daarmee werd veel van het importheffingenleed tenietgedaan.
– Koninklijke Olie gaat mogelijk ter waarde van 25 miljard dollar eigen aandelen inkopen. Het bedrijf zou zelf liever de schulden beperken, maar druk vanuit grote aandeelhouders lijkt te wijzen op een terugkoop operatie.
– Aandeelhouders NXP gaat na de mislukte overname door Qualcomm ter waarde van 5 miljard euro eigen aandelen inkopen.
– De winst van Daimler is met bijna een derde afgenomen. Het bedrijf heeft last van de sjoemelproblemen en de onzekerheid over auto importtarieven.
– BP heeft de schalie activiteiten van BHP Billeton overgenomen voor een bedrag van 10,5 miljard dollar. Voor BHP een exit uit een voor hen ongelukkige markt. Voor BP een terugkeer in een markt die ze door de ramp met de Deepwater Horizon hebben moeten verlaten.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *