LADEN

Typ om te zoeken

De les die we leren van Cisco (Tom Lassing)

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

De les die we leren van Cisco (Tom Lassing)

Het aandeel Cisco was in de jaren negentig ‘hot’.
De hoogste koers was ooit 77,3 dollar per aandeel. Nu, bijna 20 jaar later, is de koers van dit nog altijd prachtig winstgevende bedrijf slechts rond de 42 te vinden.
In de jaren negentig was de K/W van Cisco regelmatig boven de 100 te vinden. Het was ook een prachtig bedrijf met een goed bedrijfsmodel in een stormachtige markt. Beleggers dachten dat de bomen tot in de hemel zouden groeien.
Die winstgevendheid is eigenlijk altijd gebleven, maar de waardering voor dit aandeel veranderde enorm.
Daar waar beleggers in de jaren negentig bereid waren fors te betalen voor die prachtige toekomstige omzet en winsten, daar was het na april 2001 ineens over. De koers ging terug naar onder de 17 dollar per aandeel en vanaf dat moment is het zestien jaar lang goed gegaan, maar enorme koersklappers zagen we niet meer.
Het bedrijf is op de beurs nog altijd 200 miljard dollar waard. De verwachte 2019 K/W is 14,5. Het bedrijf heeft 28 miljard aan schulden en 54 miljard aan cash. De cashflow na belastingen is 11,7 miljard per jaar!

cisco
Dit is werkelijk een fantastisch bedrijf, maar echt waarderen doen beleggers het niet meer. De kater van 2000 zit blijkbaar te diep. Beleggers willen beleggen in fantasie, niet in geldmachines zoals Cisco er één van is.
Liever beleggen ze nu in bedrijven als Netflix, Facebook en Tesla. Dat zijn de Cisco’s van nu.
Ik weet wel wat er met deze nieuwe Cisco’s gaat gebeuren.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *