LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 26 juli 2018

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 26 juli 2018

– De uitspraak van Truman, zoals ik die gisteren in Marktbeeld plaatste, is erg leuk, maar is in het echt nooit door Truman uitgesproken. Het is ooit een grap geweest op Internet die een eigen leven is gaan leiden. De omschrijving blijft echter heel aardig, wie het ook verzonnen heeft.
– De vorige week afgestreden CEO van Fiat Chrysler is na complicaties bij een operatie overleden. Sergio Marchionne werd slechts 66 jaar. Hij was sinds 2004 CEO van FIAT en hij was het die de failliete boedel van Chrysler overnam en er Fiat Chrysler van maakte.
– De EU en het Witte Huis claimen dat er een akkoord is tussen de VS en de EU. Het zou een goede zaak zijn, want de handelsoorlog slaat nergens op, maar ik geloof er niets van. Trump leeft nu eenmaal van conflicten en dit kan nooit lang duren. Het gesloten akkoord is extreem vaag. In feite is gisteren afgesproken dat de onderhandelingen gaan beginnen… Normaal gesproken begin je met de onderhandelingen en sluit je af met een akkoord.
– De overname van NXP door Qualcomm is afgeblazen. De Chinezen hebben zoals verwacht niets laten horen waarna de deal automatisch afgeblazen is.
– General Motors heeft de winstverwachting omlaag bijgesteld vanwege de handelsconflicten waar ook dit bedrijf last van heeft. Het zijn vooral de oplopende metaalkosten die het bedrijf nekken.
– De winst van Coca Cola is omhoog dankzij de aantrekkende verkoop van suikervrije drankjes. Het bedrijf maakte in het tweede kwartaal 2,3 miljard dollar winst.
– Nabeurs is het aandeel Facebook gisteren 20% gedaald

! facebook

De omzet en winst was iets lager dan analisten verwacht hadden. Blijkbaar was dat het signaal om de aandelen nabeurs massaal te verkopen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *