LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 27 februari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 27 februari 2019

straaljager

De Nederlandse regering heeft een 12,68% belang genomen in Air France/KLM. Dit in reactie op het feit dat de winst vanuit de Nederlandse activiteiten komen, maar de zeggenschap binnen de combinatie steeds meer Frans wordt. Is dit goed? Eerlijk gezegd begrijp ik niet waar de regering zich mee bemoeid. Het is een privaat bedrijf. De staat had ooit een groot belang en verkocht dat. Nu wordt er weer ingekocht en heeft de staat weer een bedrijfsrisico op haar schouders genomen. U mag het uiteraard niet met me eens zijn, maar als u het zelf allemaal ook zo belangrijk vindt, waarom koopt u dan ook niet deze aandelen? Immers, dan neemt ook de invloed van Nederland weer toe. Al magje je afvragen wat voor invloed je eigenlijk hebt als kleine aandeelhouder.

LG heeft een claim van 64,6 miljoen euro bij Philips gelegd. Volgens LG is door de EU bepaling van de schuld duidelijk dat Philips een groter aandeel had in de prijsafspraken tussen beide bedrijven.

Bank of England heeft geld gereserveerd voor de situatie dat er een no deal Brexit komt. Het geld is voor de banken. Ze zijn namelijk bang voor een liquiditeitstekort bij een no deal. Het gaat puur om voorzorgsmaatregelen.

Gisteren waren er de nodige storingen op de beurzen. Een fout bij CME Group zorgde er voor dat er in enkele grote markten een tijd niet gehandeld kon worden.

Tussen India en Pakistan is een beperkte oorlog ontstaan nadat India een in hun ogen ‘terroristenkamp’ in Pakistan had aangevallen. Deze aanval kwam na een autobom aanval in India (14 feb). Pakistan heeft een dag na de luchtaanval van India zelf aanvallen uitgevoerd in India en daarbij ook twee Indische straaljagers neergehaald. Daarna zijn beide landen begonnen met artillerie beschietingen.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *