LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 juni 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 juni 2020

philips
  • Hotel de Wereld in Wageningen is failliet. De familie die het hotel exploiteerde heeft de handdoek in de ring gegooid. Het hotel gaat niet verdwijnen want de eigenaar van het pand gaat het hotel laten doorstarten.
  • Wehkamp gaat haar logistiek centrum in Maurik sluiten en hevelt alle werkzaamheden over naar Zwolle. Ook de medewerkers kunnen, als ze dat willen, in Zwolle gaan werken.
  • Gisteren op één Nu.nl pagina twee koppen die elkaar tegen lijken te spraken: IMF: “Economische krimp in Nederland door Corona nog iets groter” en “Economie kromp in eerste kwartaal iets minder dan eerst gedacht”. Men is ergens van uit gegaan en nu is de één helemaal positief en de ander is negatief nu we iets beter weten hoe het gegaan is. Ook een prima manier om nieuws te manipuleren.
  • De Nederlandse staatsschuld is gestegen van 324 miljard tot 372 miljard eind mei. Er is 48 miljard aan schuld bijgekomen.
  • Philips wil de divisie die huishoudelijke apparatuur maakt gaan verkopen. Om de verkoop makkelijker te maken zal de divisie verzelfstandigd worden. Een complexe operatie omdat de divisie in 70 landen actief is.
  • DXI Energy Inc is een speculatief pennystock aandeel waarin ik de pech heb aandelen te bezitten. Het bedrijf heeft een omslag gemaakt van olie naar gas. Op wereldschaal een briljant idee, in lijn met de klimaatdiscussie… Maar bedrijfsmatig een ramp, want gas is in Noord Amerika bijna gratis te krijgen, want ze zwemmen er in. De gasproductie van DXI steeg 400+%. Om het vervolgens bijna weg te moeten geven, zo laag is de prijs.
  • Gingen de Europese banken omlaag vanwege Covid-19? Neen, zegt EWI. Lees het hier https://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/europes-banking-sector-when-and-why-the-rout-really-began
  • Bayer heeft in de VS een schikking bereikt over vrijwel alle claims met betrekking tot Monsanto. Het bedrijf zal bijna 11 miljard overmaken. Het gaat om de giftigheid van RoundUp. Het product is hier nog altijd gewoon in de winkel te koop…
  • In de VS houdt de $600 per week werkloosheidsuitkering per 1 juli op. Heel veel mensen zullen dan in een inkomenscrash terechtkomen. Nog altijd zijn zeker 25 miljoen mensen werkloos geraakt door de Corona maatregelen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *