LADEN

Typ om te zoeken

First Majestic verkoopt Mexicaanse bezittingen

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

First Majestic verkoopt Mexicaanse bezittingen

mexico

Silver Dollar Resources heeft een deal met Mejestic gesloten waarbij ze in een optiedeal een 80% belang kopen in de La Joya Ag-Cu-Au property in de Zilver regio in Mexico. Ze betalen over een periode van vier jaar 1,3 miljoen dollar cash, waarmee ze een 20% belang opbouwen. Ook moeten ze tenminste 1 miljoen investeren. Uiteindelijk kunnen ze 100% bezitten, maar ze geven Majestic wel een blijvende 2% royalty vergoeding als ze de opties uitoefenen.
Mijnbedrijf First Majestic wil nu ook haar Jalisco Group bezittingen in Mexico verkopen. De beoogde koper daar van is Apollo Gold. Het moet een verkoopp in twee fease worden. Eerst moet Apollo investeren en daarmee verkrijgen ze een optie. Die koopoptie mogen ze de komende drie jaar uitoefenen. Het is echter geen verplichting…

Waarom het vertrek van First Majestic (AG) uit Mexico?
Ik schreef recent al over hun ruzie met de belastingdienst in Mexico. Die belastingdienst heeft achteraf een correctie toegepast waardoor AG honderden miljoenen dollars moet ophoesten.
AG is een Canadees bedrijf maar het heeft nu pas, na 18 jaar, haar eerste project in Canada zelf gekocht. Tot nu toe lagen alle investeringen in Mexico. Het is duidelijk dat die relatie met Mexico enorm veranderd is.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *