LADEN

Typ om te zoeken

Een veilige ‘A’ lening

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Een veilige ‘A’ lening

lenen

Binnen het crowdfunding systeem van Neo Finance wordt gewerkt met vier risico gradaties.
A+ is de meest veilige lening en C is binnen het systeem de onveiligste lening.
In de markt zijn er ook nog D en E leningen. Daar blijft Neo Finance vanaf. Leners die onder de D en E groep vallen zullen elders terecht moeten. Ze worden als bijzonder onbetrouwbaar ingeschat.
Is A of A+ dan altijd “veilig”?
Dat ligt er aan wat u veilig vindt.
Er zijn ook A leningen van mensen die geen enkel onderpand hebben. Ze hebben ook geen gezinsleden die afhankelijk van ze zijn. Het is echter een A lening omdat de persoon in kwestie nog nooit een lening heeft afgenomen, of nog nooit te laat was met afbetalen. Daarnaast is de lening laag ten opzichte van het inkomen en de lasten van die persoon.
Is het ‘dus’ veilig?
Dat is maar net zoals je het wilt zien. Voor de persoon in kwestie is het gunstig dat de financiële geschiedenis zo schoon is, want dat scheelt heel veel rente. Het zou ze dus wat waard moeten zijn om die A status te houden.
Ik als geldverstrekker zie persoonlijk liever een onderpand in de vorm van een huis of flat. Ook ben ik een voorstander van gezinsleden/afhankelijken. De mensen die voor anderen moeten zorgen verdwijnen niet snel naar het buitenland.
Iemand van 20 zonder relatie, zonder kinderen, zonder onderpand, maar ook zonder financiële historie kan wel een A status krijgen, maar ik leen er geen geld aan uit. In mijn ogen een veel te hoog risico. Beseft die jonge persoon wel hoe gelukkig hij of zij is met de schone financiële lei?
Gelukkig voor hen zien anderen dat anders. Ook die leningen vliegen immers als warme broodjes over de toonbank.
https://www.p2pfinance.nl

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *