LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 25 januari 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 25 januari 2019

brexit
  • Tikkie Pay van ABNAMRO is offline gehaald omdat het een ernstig veiligheidslek bleek te hebben. Het is onduidelijk hoe lang het gaat duren.
  • Verbazingwekkend hoe weinig nieuwsaandacht er is voor de mislukte pogingen van de Amerikaanse Senaat om de overheid weer open te krijgen. Dit is bijna letterlijk het failliet van de VS en het is amper in het nieuws terug te vinden.
  • Insiders geven aan dat een handelsovereenkomst tussen China en de VS nog totaal niet in beeld is. De standpunten liggen mijlenver uit elkaar en een twitterende president die steeds de uiterste eisen van de VS blijft herhalen is geen steun in de rug. Onderhandelen is onder die omstandigheden een farce.
  • De CEO van Morgan Stanley is uiterst negatief over de kansen van de Amerikaanse economie als de shutdown blijft voortduren. Deze CEO durft de verantwoordelijkheid niet bij de president te leggen. Hij zegt dat hij hoopt dat de leiders van beide kampen (en daarmee bedoeld bij meer de politieke partijen dan de president), er uit komen. Het punt is echter dat de president het probleem is. Hij blijkt niet in staat een deal te maken. Voor werelds grootste dealmaker een aanfluiting.
  • De Amerikaanse staatsschuld is nu op 80% bnp gekomen. De officiële staatsschuld is nu 21 biljoen dollar. Overigens een net zo groot bedrag als het bedrag dat ‘uit de boeken‘ is verdwenen.

https://www.cnbc.com/2019/01/23/government-debt-tab-hits-66-trillion-80percent-of-global-gdp-fitch-says.html

  • Steeds meer Engelse bedrijven beginnen in te zien dat ze bij een no deal Brexit alleen achterblijven op een eiland. Duizenden bedrijven zijn nu dochterondernemingen in de rest van Europa aan het opzetten, zodat ze bij een no deal toch het continent kunnen blijven bereiken.
  • Duitsland heeft nu al een 38% duurzame energie bijdrage in haar totale energievoorziening. Een percentage dat enkele jaren volkomen onhaalbaar leek. De omschakeling komt met horten en stoten, want de vervuiling in Duitsland is door het toegenomen gebruik van bruinkool wel flink toegenomen. dat is de keerzijde van de medaille. Dat laatste deel moet Duitsland nu hard aan gaan werken om de milieudoelen niet te ver uit het oog te verliezen.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-01-25/germany-to-auction-even-more-offshore-wind-to-aid-green-shift?srnd=premium-europe

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *