LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 okt 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 okt 2019

heineken

Zoals het er nu naar uitziet wordt 2019 wereldwijd het op één na warmste jaar dat ooit gemeten is.

Heineken heeft gisteren een negatieve omzet en winstverwachting aanpassing gedaan.

AkzoNobel heeft in het derde kwartaal een winst van 300 miljoen gemaakt. Vorig jaar werd over dezelfde periode 243 miljoen winst gemaakt. Ze willen in 2020 ter waarde van 500 miljoen euro eigen aandelen aankopen.

Het ombouwen van leegstaande kantoorgebouwen naar appartementen heeft vorig jaar maar liefst 13.000 wooneenheden opgeleverd. Dat is 14% van de totale toename in Nederland. Het zijn vooral jongeren die in deze veelal kleine wooneenheden gaan wonen.

Tesla kwam met een opvallend goed kwartaalbericht. Het aandeel schoot in waarde omhoog. Je vraagt je af of dit niet iets van doen heeft met creatief boekhouden.

Ford is met een winstwaarschuwing gekomen door tegenvallende omzetcijfers in de VS en China.

De kwartaalwinst van Boeing is gehalveerd door de problemen met de 737 Max.

Een gokverslaafde bankmedewerker is ontslagen en krijgt een beroepsverbod. De persoon in kwestie heeft zichzelf gemeld en als dank daarvoor dus deze wraak van de banken en toezichthouders. De bankmedewerker wist het systeem simpel te misbruiken. Dat melden zou eigenlijk een bonus moeten opleveren. Men was echter boos, niet dankbaar. Dat de persoon in kwestie in feite ziek is, doet er blijkbaar ook niet toe.

BoJo is de kleine Trump. Ook BoJo heeft nu een toezichthoudende parlementscommissie het nakijken gegeven door simpelweg niet op te komen dagen bij de hoorzitting.

Trump claimt de overwinning in Syrië. Een totale winst noemt hij het. Honderden koerden dood, twee honderdduizend mensen op de vlucht en Rusland en Turkije hebben dat deel van Syrië tussen elkaar verdeeld. Ondertussen zijn de 1000 Amerikanen niet thuis, maar zijn ze verplaatst naar Irak en komen er drieduizend Amerikaanse soldaten bij in Saoedi Arabië. Het is wel totaal, maar dan een totale mislukking.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *