LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 nov 2022

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 nov 2022

  • Vandaag ga ik een lithium aandeel bespreken in het lunchwebinar. Het moet een grote speler in Noord Amerika gaan worden. Interessant? Kom om 12:30 uur maar eens kijken. Klik hier
  • In Nederland is de overheid snel een fors grotere werkgever geworden. In een drie jaar tijd bijna 10% meer ambtenarenbanen er bij. Corona was goed voor de overheid als banenverstrekker.
  • iSpoof is uit de lucht gehaald. Wereldwijd gaat dat miljoenen bedrogtelefoontjes per jaar schelen. Ook in Nederland zijn twee criminelen die er mee werkten opgepakt.
  • Initiatiefnemers van duurzame energieprojecten hebben door de gestegen energieprijzen 1,5 miljard te veel aan duurzame subsidies ontvangen en moeten dat bedrag dus gaan terugbetalen. Waarom de overheid te veel betaalde is omdat er gewerkt wordt met voorschotten. Dat is mooi voor de ondernemers, maar nu doet het ze dus wel een keer pijn, want dat voorschot is achteraf bezien niet terecht uitgekeerd.
  • Analisten twijfelen nu of Elon Musk bezig is Twitter of Tesla naar de knoppen te helpen. Immers, het gaat bij beide bedrijven minder en zijn aandacht ligt nu veel te veel bij Twitter, terwijl de waarde bij Tesla ligt.
  • Elon Musk klaagt over het feit dat Apple Store 30% fee vraagt over alles dat via de Apple Store gekocht wordt. Hij wil slechts 15% afdragen. Is dat nu écht de strijd die Musk NU moet voeren?
  • In het VK wordt de Brexit nu steeds meer in heroverweging genomen omdat duidelijk is dat het economisch gezien geen slimme zet was om de EU te verlaten op de manier waarop dat gedaan is. 56% van de bevolking is van mening dat het VK een fout heeft gemaakt. Toch heeft Labour al gezegd dat er geen sprake kan zijn van een terugkeer naar de EU.
  • Jeep, Kelloggs, Verizon en Mars zullen Twitter niet meer voor hun reclame campagnes gaan gebruiken. Het zijn nog weer vier grote bedrijven die afhaken.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *