LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 23 nov 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 23 nov 2022

  • Vandaag ga ik in het lunchwebinar een Fins bankaandeel bespreken. Het dividend rendement is 6,6% en dat is helemaal zo slecht nog niet. Klik hier om er vandaag online live bij te zijn.
  • Bij twijfel neen! Krijg je een E-mail waar je ook maar de geringste twijfel over hebt, open deze dan niet. Ga er bij twijfel van uit dat de gegevens in de mail niet correct zijn. Bel desnoods de onderneming via een nummer dat je van hun eigen website haalt (Dat je dus NIET via die mail gaat benaderen, maar die je apart via je browser opzoekt en alleen dan wanneer je al een relatie met dat bedrijf hebt.
  • Silver Elephant heeft ter waarde van 1,35 miljoen dollar nieuwe aandelen uitgegeven. Het betreft maar liefst 3 miljoen nieuwe aandelen. Ze hebben weer geld, maar het nadeel is, wij aandeelhouders moeten nu wel met 3 miljoen meer aandelen delen. Overigens heeft het bedrijf een deal met China voor de verkoop van steenkool vanuit hun mijn in Mongolië.
  • Ook de VS gaat nu voor een prijsmaximalisatie voor Russische olie. Hiermee komt Europa dus iets sterker te staan.
  • Goldman Sachs heeft een boete gekregen voor het niet naleven van haar eigen ESG regels. De boete is 4 miljoen. Volgens Goldman is het probleem sinds dat ze gesnapt zijn verholpen.
  • Coca Cola gaat een dividend van 44 cent per aandeel uitkeren. Je moet de aandelen dan wel voor 30 November gekocht hebben. Uitkering is 15 december.
  • Julius Bär Gruppe AG was gisteren het op één na beste aandeel in de VS. Het steeg ruim 25% in waarde. Realiseer je echter dat het volume in dit aandeel gemiddeld 276 aandelen per dag is… De aandelen kosten slechts 56 dollar per stuk. Als je hier dus zonder limiet een order in legt, dan kan je maar zo 25% te veel moeten betalen. Dat is een een manier om discipline te leren… Een dure manier.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *