LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 24 aug 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 24 aug 2021

  • De goudprijs wist gisteren weer boven de 1800 dollar per troy ounce te komen.
  • Gisteren een goede dag voor speculatieve aandelen. Vooral ook uranium aandelen wisten flink in koers te stijgen.
  • In de VS is het Pfizer vaccin volledig door de FDA goedgekeurd. De FDA is zwaar onder druk gezet om deze stap te zetten omdat nu veel sneller een verplichting tot vaccineren kan worden opgelegd. Volgens de FDA is het Pfizer vaccin nu 91% effectief. Het persbericht zegt niet over welke covid variant het dan gaat.
  • In de VS is er nu een zes weken extra tijd gekomen waarbij verhuurders niet betalende huurders niet mogen uitzetten. Ondertussen eist dezelfde overheid wel op tijd belastingbetaling van de huiseigenaren. Het is natuurlijk van de zotte dat verhuurders bij een crisis hun huurders maar gratis moeten laten wonen. Zijn verhuurders ineens een sociale instelling geworden?
  • Uit onderzoek is gebleken dat de door Joe Biden stilgelegde Keystone Pijplijn behoorlijk wat gebreken kende. Dit onderzoek kwam er nadat bij twee lekkages in totaal 11.000 vaten olie gelekt waren.
  • In het VK is nu zo’n tekort aan laaggeschoolde werknemers dat ze gevangenen willen inzetten en desnoods verplichten om in slachterijen te werken. Door de Brexit en door Corona zijn veel Oost Europeanen vertrokken. Hun juridische positie werd onhoudbaar. Daar heeft het land nu last van.
  • Richard Branson wil Virgin Orbit naar de beurs brengen. Door Corona is de financiële situatie van Branson duidelijk slechter geworden. Met de beursgang raakt hij wel een deel van zijn bezit kwijt, maar krijgt de onderneming wel geld om de grote plannen te verwezenlijken. De IPO moet 500 miljoen dollar cash gaan opleveren.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *