LADEN

Typ om te zoeken

Een nieuw geldsysteem

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Een nieuw geldsysteem

Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat we in de loop van de tijd verschillende geldsystemen hebben gekend.
Na de Tweede Wereldoorlog werd bepaald dat de Amerikaanse dollar de wereldmunt zou worden. Tot dat moment was het Engelse pond de wereldmunt. De dollar werd het en die dollar werd inwisselbaar voor een bepaalde hoeveelheid goud.
In 1971 werd de Vietnam oorlog te duur voor de VS en Nixon haalde ’tijdelijk’ de inwisselbaarheid voor goud van de dollar af. Die tijdelijke maatregel was definitief, maar dat is nooit toegegeven.
Ergens begin jaren nul werd onder het presidentschap van Bush jr. de hoeveelheid dollars die in omloop werd gebracht een staatsgeheim. Na 2008 begon de FED en daarna ook de ECB aan het ongelimiteerd bijdrukken van dollars (en euro’s).
Kortom, steeds weer meer maatregelen waarmee ons geld in feite waardelozer wordt.
Dat kan zo niet doorgaan. Er is een eindpunt dat we ooit gaan bereiken.
Dat eindpunt is het moment dat u en ik het geld niet meer vertrouwen. Dat zeg ik verkeerd. Dat u het geld niet meer gaat vertrouwen, want ik heb mijn maatregelen al genomen.
Ik heb geen spaargeld in euro’s meer. Ik heb mijn spaargeld in fysiek goud en zilver. Ik heb dus amper nog tegoeden op mijn bankrekeningen. Heel bewust.
Maar…
Wat als u het vertrouwen ook gaat verliezen en dollar en euro niet meer breed geaccepteerd worden? Wat dan?
Stappen we dan massaal over op crypto’s? Komt er een nieuwe dollar en nieuwe euro? Geloven we massaal een neuwe munt van de centrale banken, of zullen zelfs centrale banken dan ophouden te bestaan?
Dát antwoord kennen we nog niet. Wat ik wel weet is dat de centrale banken er letterlijk ALLES aan zullen doen om hun machtsbasis te behouden. Ze zouden liever de economie volledig in de soep laten lopen dan hun machtsbasis verliezen.
Het bewijs daarvoor is Wörgl.
Daar moet je maar eens naar zoeken.
Over geld heb ik een aparte website gemaakt.
https://www.nieuwgeld.eu

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *