LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 23 feb 2022

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 23 feb 2022

  • Hoe gaat het westen reageren op de provocatie van Rusland? Rusland wil namelijk OOK de Donbas delen die nog niet veroverd zijn tot nieuwe republiek uitroepen. Dat is nog meer aanleiding voor Oekraïne om te weten dat Rusland een vijand blijft. Rusland zelf is hun historische hechte band nu aan het vernietigen. Overigens is alleen de Donbas regio niet genoeg voor Rusland het zal ook Zaporizhia en Cherson moeten veroveren voor een landverbinding met de Krim. In Cherson liggen de waterwin gebieden voor de Krim. Oekraïne heeft de water leveringen aan de Krim na de verovering van Rusland gestaakt.
    Overigens vergeten veel mensen dat in 1991 OOK in de Krim 54% van de inwoners voor onafhankelijkheid van Rusland koos. In de Donbas regio was het 83% die voor onafhankelijkheid koos. In de rest van Oekraïne lag het percentage meest boven de 90%.
  • Beurzen blijven negatief reageren, behalve de AEX. Die won gisteren als één van de weinige beurzen.
  • De eerste voorzichtige sancties tegen Rusland treffen vooral banken en enkele rijke Russen. Het is nu vooral symboolpolitiek. Duitsland heeft aangegeven de opening van Nordstream uit te stellen.
  • ABNAMRO heeft aangegeven dat ze van mening zijn dat je aandelen nu niet langer moet overwegen in je portefeuille. Dat is dus mosterd na de maaltijd, want voor veel aandelenbeleggers is een meer dan 30% daling al een feit.
  • Ook crypto bedrijven willen Web3 gaan creëren. Een logische stap, omdat het probleem van het huidige Web2 vooral de onveiligheid is. Als crypto één ding kan doen, dan is het veiligheid aan Internet toevoegen. Let wel, dan heeft dan weinig met muntjes van doen. Wordt dit de killer applicatie van Crypto? Dit kan dus wel goed zijn voor bedrijven achter de muntjes, want die kunnen hun techneuten dan aan de ontwikkeling van Web3 gaan zetten.
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *