LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 mei 2020

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 mei 2020

vastgoed
  • Steeds meer bedrijven zien hun omzet ook naar de toekomst toe zwart in. Vliegen zal mogelijk nooit meer zo goedkoop worden. Voor het milieu een goede zaak. De beurs blijft maar stijgen. Beleggers ‘zien’ niet in dat al die negativiteit ook een keer op de beurs zichtbaar zal moeten worden.
  • Het ziet er steeds meer naar uit dat het een harde Brexit gaat worden, met alle gevolgen van dien. OOK dat zal voor Nederland zwaar aankomen, want wij zijn in Europa de belangrijkste handelspartner voor het VK.
  • Er is een koude oorlog uitgebroken op het financiële vlak tussen China en de VS. De VS wil Chinese bedrijven steeds meer beperkingen opleggen. Mogelijk dat de nodige Chinese bedrijven ook hun beursnotering in de VS gaan verliezen.
  • China wil Hong Kong nieuwe wetten op gaan leggen. Zo wordt het streven naar een definitieve onafhankelijkheid van China mogelijk verboden.
  • China heeft geen economische doelstelling voor 2020 vastgesteld. Zo kan 2020 dus ook nooit tegenvallen.
  • De Amerikaanse president heeft aangegeven dat hij bij een eventuele tweede Corona besmettingsgolf het land niet gaan stilleggen.
  • Voor beleggers in zakelijk vastgoed is belangrijk dat in de toekomst van huis uit werken een grotere rol zal gaan spelen. Dit zal ook gevolgen hebben voor particulier huizenbezit. Huizen met een extra kamer of kantoor aan huis worden interessanter.
  • In alleen de maand april zijn er in de VS 20,5 miljoen mensen werkloos geraakt. De verwachting is dat ook in mei miljoenen anderen hun baan verloren. De cijfers van april kunnen overigens nog bijgesteld gaan worden. De vraag is hoeveel banen er bij een heropening van de economie daadwerkelijk terugkomen. Er zijn in de VS politieke onderhandelingen begonnen over een twee stimulatie cheque voor de bevolking. Vooral de Republikeinen willen er niet aan. Voor mensen met een inkomen van boven de 99.000 dollar zou er namelijk geen steun komen. Daar kunnen ze niet mee leven.
  • Maak vandaag even tijd voor deze site. Het zal de opbouw van uw vermogen goed doen!
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *