LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 22 april 2024

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 22 april 2024

  • Belangrijkste feit dit weekend is de stemming in het Amerikaanse Congres geweest. Met een grote meerderheid is de steun voor Taiwan, Israël en Oekraïne goedgekeurd. Het is vrijwel zeker dat op dinsdag de laatste handtekeningen gezet worden en dat Oekraïne dan ‘DIRECT’ steun krijgt. De munitievoorraden zijn immers ondertussen al in Europa.
  • Gisteren heb ik mijn jaarlijkse dagje op de elektronica stand weer gehad. Voor de buurtvereniging sta ik dan een dag op de vlooienmarkt. De opbrengst is voor de vereniging. Gisteren weer een goede dag. Een enorme hoeveelheid aan spullen verkocht. Het mooie is dat alle spullen weer een nieuwe kans krijgen.
  • In Nederland gaat de civiele rechtszaak tegen Sywert van Lienden beginnen. Dat is de man die minister Hugo de Jonge oplichtte met miljoenen mondkapjes die uiteindelijk niet door de keuring kwamen. Miljoenen verdiende hij met zijn oplichting. De vraag rees hoe hij zo makkelijk toegang kreeg tot de minister en deze deal zo kon maken. Dit riek naar grootschalige corruptie. Hugo de Jonge kwam er echter makkelijk mee weg.
  • In Nederland gaan de woningprijzen opvallend genoeg in Groningen, Limburg EN Utrecht het hardste omhoog. In Utrecht ging het aantal transacties echter ook als enige provincie omlaag.
  • De bitcoin halving heeft weer plaatsgevonden. De beloning voor het berekenen van bitcoins is weer gehalveerd. Dat maakt dat de bestaande bitcoins dus meer waard worden. Puur omdat het nu duurder is geworden om nieuwe bitcoins te berekenen. Dit spelletje werkt zolang er maar vraag naar bitcoins is. De koers van bitcoin steeg 5% na de halving.
  • De wereldwijde energie transitie gaat de wereld vier biljoen dollar kosten in de jaren na 2030… Dat wil zeggen… per jaar! Dat denkt BlackRock. Dat verdient wel enige uitleg. Misschien dat ik daar later nog wel aan toe ga komen.
  • Er was de afgelopen dagen een enorme watersnood in Dubai. Dat was nogal een verrassend bericht… Het is een wake up call voor de regio. Ze leggen daar overal asfalt en als het dan ooit regent, dan kan het water nergens naar toe. Daar zijn ze dan nu ook achter gekomen.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *