LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 okt 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 okt 2019

brexit

De Brexit stemming bleek afgelopen zaterdag wederom op niets uit te lopen en uiteindelijk werd de Brexit niet eens in stemming gebracht en verlieten de Tories de zaal. Ondertussen heeft BoJo laten zien wat voor klein mannetje hij is door de verplichte brief aan de EU niet te ondertekenen.

In de VS is Trump serieus in de problemen gekomen door steeds meer onthullingen van (oud) leden van zijn staf en regering. De G7 zal in ieder geval niet in een Trump resort gaan plaatsvinden. Het is zelfs Trump duidelijk geworden dat dit bij wet verboden is, al blijft hij het bestaan van die wet ontkennen.

In Mexico is de militaire slagkracht van de kartels nu groter dan de slagkracht van politie en leger. Na een mislukte arrestatie reden kartelleden in trucks met punt 50 mitrailleurs door de stad.

Roompot vakantieparken is te koop. In 2016 werd het door een Franse investeringsmaatschappij gekocht voor 600 miljoen euro. Nu willen ze er 1 miljard euro voor hebben. Ik neem aan dat er nog wel te onderhandelen valt.

Het misbruik van zwaar verslavende medicijnen in de VS heeft dat land de laatste jaren al meer dan 550 miljard dollar gekost.

De VS gaat vanaf vrijdag importheffingen op 50 Europese producten heffen. Er was geen enkele onderhandeling met de VS mogelijk. De WTO staat de heffing toe vanwege illegale staatssteun aan Airbus. De zaak tegen de VS loopt nog en komt pas volgend jaar tot een uitspraak. De VS is zeer waarschijnlijk net zo schuldig en dan mag de EU de VS heffingen opleggen. Waanzin is dit, maar het valt voor Trump heel erg lekker want een ruzie met Europa kan de aandacht verleggen.

Vorige week een paar keer geen nieuwsbrief. We hebben technische problemen en zijn nog bezig met het overstappen naar een nieuw mailingsysteem.

Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *