LADEN

Typ om te zoeken

Huurfraude Donald Trump

Bedrog en fraude Beleggers Nieuws

Huurfraude Donald Trump

trump, huurfraude

In de VS zijn enkele personen in staat gebleken om over 2017 de nodige financiële en fiscale gegevens over de gebouwen van Trump in Manhatten vrij te krijgen. Het zijn documenten die (met de nodige moeite) openbaar in te zien zijn.
Er valt iets in op.
De huurders van de gebouwen blijken dubbel zo veel huur te betalen als dat Trump heeft opgegeven aan de belastingdienst.
Nu kan dat fraude van de huurders zijn, of het is fraude van de verhuurder, in dit geval het bedrijf van Donald Trump.
De kans is uiteraard groot dat het financiële fraude is vanuit Trump. De huurders hebben er namelijk niet zo veel voordeel van. Ze hebben immers geen subsidie om bij Trump te huren.
Waarom zou hij zo’n fraude plegen?
Nu, dat is heel makkelijk. Hoe lager de huuropbrengsten, des te minder belastingen hoeft Trump over zijn onroerend goed te betalen.
Dat hij dus de huur te laag doorgeeft is niet uniek. Het is de klassieke fraude van Amerikaanse verhuurders.
Sommigen zijn er slim in, door bepaalde posten uit de reguliere huur te halen en huurders los voor zogenaamd extra services te laten betalen. Zo is de kale huur laag, maar moet de huurder uiteindelijk veel meer betalen voor heel specifieke servicekosten etc.
Anderen zijn daar minder verlegen over. Zeker als je altijd al met de fraude weg kwam, ga je het jezelf makkelijk maken. Dat komt toch nooit uit… tenzij je president van de Verenigde Staten bent geworden.
Het is duidelijk waarom Trump zo fel is op het geheimhouden van zijn belastingopgaves. Het is namelijk zeer waarschijnlijk één enorme bron van schandalen en fraude.
Dat is immers Trump. Die verkoopt en verhuurd appartementen in de gebouwen als zijnde op de 21e verdieping terwijl heel het gebouw maar uit 17 verdiepingen bestaat. Hij heeft dan bijvoorbeeld gewoon de verdiepingen negen tot en met dertien overgeslagen. Hoe hoger je woont, des te meer kost de flat. Bij Trump betaal je dus voor de 21e verdieping terwijl je eigenlijk maar op de zeventiende verdieping woont. Een kleine leugen, maar het kan behoorlijk veel duurder voor de klant uitpakken.
De vraag is wanneer de belastingdienst eindelijk een echt onderzoek gaat doen en of een zittende president vervolgens wel aan de belastingwetten gehouden gaat worden.
De wet geldt toch voor iedereen?

Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *