LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 juni 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 juni 2017

Het is extreem droog in Brabant en dat roept toch weer de vraag op of we niet nog veel beter over watermanagement moeten nadenken. In de winter was het zo nat, nu is het zo droog. Wat hebben we met dat overtollige water in de winter gedaan?
– De Nederlandse belastingdienst zou extra gaan controleren en verwachtte hierdoor meer inkomsten. Dat viel tegen. Een tekort aan personeel wordt als reden opgegeven. Dat mensen eerlijker hun belasting opgeven en dus dat er minder fraude gevonden wordt is bij de belasting een onbestaand gegeven. Toch zou ik zo graag hopen dat dát de echte reden was.
– De olieprijs is gisteren weer flink onderuit gegaan nadat deze eergisteren herstelde. We zagen gisteren een prijs van 43 dollar voor een vat olie.
– In Georgia was een tussenverkiezing voor een Senaatszetel. Het werd de duurste verkiezing ooit en de Republikeinen hebben ook deze keer hun zetel behouden. Hoe beroerd de regering Trump het ook doet, Democraten kunnen kiezers niet overtuigen van het feit dat ze het beter kunnen dan de Republikeinen. De Democratische partij is ideologisch in zekere zin failliet en daarmee is alleen de Republikeinse partij nog in the running. Sinds het aantreden van Trump waren er 5 tussenverkiezingen en de Republikeinen hebben ze allemaal gewonnen. Het is duidelijk, Amerikanen willen het beleid van de Republikeinen. Dat begrijpen we in Europa niet, maar het werkt nu eenmaal anders in de VS.
– In Saoedi Arabië is de kroonprins vervangen. Een 31 jarige voormalige hulp-kroonprins en huidige minister van defensie is nu de gedoodverfde opvolger van de koning. Deze 31 jarige lag erg goed bij Trump en dat wordt nu beloond.
– De CEO van Uber heeft net ontslag genomen. Hij was al op vakantie gestuurd en heeft nu besloten de eer aan zichzelf te houden

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *