LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 21 feb 2023

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 21 feb 2023

  • Vanmiddag ga ik in het lunchwebinar mijn aandeel bespreken dat ik vorig jaar als grote kanshebber voor 2023 presenteerde. Mijn verwachting kwam nog niet uit. Tijd voor een strategische aanpassing? Klik hier al je er bij wilt zijn.
    Overigens ben ik vandaag nog vol met carnaval actief, en op 11:00 heb ik het carnavalsontbijt, terwijl ik direct na het webinar me op moet maken voor een carnavalske pubquiz in de stamkroeg. Het wordt dus even passen en meten vandaag.
  • Het ziet er naar uit dat Rio Tinto het gaat lukken om Turquoise Hill over te nemen. Turquoise Hill is samen met Rio Tinto en de Mongoolse overheid eigenaar van de grootste kopermijn ter wereld. Turquoise kwam in de problemen door constante corruptie binnen Mongolië. Rio Tinto kan als groot mijnbedrijven een steviger vuist maken. Ik ben aandeelhouder in beide bedrijven. Mijn investering in Turquoise Hill is een rampzalig verhaal geworden.
  • BHP zag haar inkomsten fors dalen door de lagere prijs voor ijzererts.
  • Putin gaat vandaag een speech in het parlement geven. Dat deed hij in April 2021 voor het laatst. Er wordt naar uitgekeken, gezien de situatie in Oekraïne die er voor Rusland niet goed uit ziet.
  • In Turkije gisteren een zware naschok die weer enkele gebouwen deed instorten.
  • Volgens het Russische statistiek bureau is de krimp van de Russische economie slechts 2,1%. Nu zijn bepaalde onderdelen van de economie ‘geheim’ geworden. Die onderdelen tellen nu dus niet meer mee voor de statistiek. Op die manier kan je om het even welk cijfer produceren. Het is overigens wel zo dat een deel van de economie niet geraakt wordt door sancties. Zo zag ik een video waarin te zien was dat in de winkels heel veel soorten Duits bier te koop zijn. Bier valt niet onder de sancties. Zo ook de uitvoer uit Rusland van bepaalde grondstoffen. Als die niet onder de sancties vallen, dan zal de omzet daarin nog enorm zijn. Rusland wil wel leveren, want het heeft keihard inkomsten nodig.
  • Twitter heeft een extra manier gevonden om gebruikers geld afhandig te maken. SMS bevestiging van je inlog gaat binnenkort geld kosten. JE moet binnen een maand je gratis account aanpassen. Doe je dat niet, dan gaat je account gesloten worden. Ik laat daarom mijn account door Twitter zelf sluiten. Ik ben er wel klaar mee.
  • De koers van bitcoin zit weer in de stijgende lijn!
Tags
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *