LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 20 januari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 20 januari 2017

  • Amsterdam is in de top 20 van duurste steden van de wereld gekomen. Het is er duurder dan in Parijs. Opvallend genoeg is een stad in Angola de duurste van de wereld. Wie had dat gedacht! Het is de oliestad Luanda in Angola. Nummer twee staat New York.
  • Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak. Vandaag wordt Trump geïnstalleerd als nieuwe president van de VS. De beurzen reageerden positief toen hij de verkiezingen won. Nu is hij dan straks eindelijk president. Is dat het einde van de beurshausse in de VS?
  • Aanstaande woensdagavond geef ik een basiscursus Optiebeleggen. Heeft u altijd al willen weten hoe opties voor beleggers interessant kunnen zijn of heeft u nooit meer gedaan dan af en toe een optie kopen, dan heb ik een interessante en leerzame avond voor u in petto! Kijkt u hier voor meer informatie
  • Obama heeft op zijn laatste dag als president een boze brief naar de Senaat gestuurd. Hij is kwaad op de senatoren omdat ze puur om politieke redenen Guantanamo open hebben gelaten. Obama had deze gevangenis graag in zijn periode willen sluiten, maar de Republikeinen hebben dat succesvol gedwarsboomd. Het is een symbool voor het presidentschap van Obama geworden. Hij heeft nog wel vier gevangenen overgeplaatst gekregen.
  • Het fictieve rendement dat de belastingdienst aanhoudt is volgens de rechtbanken van Breda en Groningen niet in strijd met Europese regels.
  • De vraag naar stroom van windmolens is in 2016 met zo’n 10% gegroeid. Dat stelt CertiQ, een dochteronderneming van TenneT.
  • Volgens George Soros is Trump een potentiële dictator die jammerlijk gaat falen. Er is één positief punt aan deze uitspraak. Dat positieve punt is dat Trump dus blijkbaar niet tot de kliek rond George Soros behoort. Waarom gaat Trump falen? Dat is omdat zijn ideeën niet werken. De ideeën zijn kortzichtig en zullen op termijn juist zwaar tegen hem gaan werken. Daarbij zijn de ideeën van Trump op zijn best ondoordacht. Het is geen beleid, het is een stroom aan ongerelateerde brainwaves die zonder vertraging via Twitter of in speeches met de wereld worden gedeeld. Soros verloor ongeveer 1 miljard omdat de markt na de verkiezing van Trump steeg in plaats van daalde.
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *