LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 19 januari 2017

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 19 januari 2017

  • Heijmans heeft haar Duitse dochteronderneming Franki voor 15 miljoen euro verkocht aan PORR. Voor Heijmans is het vooral een transactie die haar financiële positie moet verbeteren.
  • In december 2016 werden er in Nederland 25.000 woningen verkocht. Dat is 17,2% meer dan een jaar eerder. Kijken we naar een maand eerder, dan is de stijging zelfs 38,5 procent. Juist na november was er de angst dat de woningmarkt haar top bereikt zou hebben. In heel Nederland vonden in december slechts 177 executieveilingen plaats. Een jaar eerder was dat nog 312 stuks.
  • Verandering in de top bij Goldmoney. Op 2 maart zal de Chief Financial Officer vertrekken en neemt Josh Crumb, die nu nog hoofd strategie is, de rol van CFO over. Naar verluidt zoekt de huidige CFO een uitdaging elders. Meer dan dat weet ik helaas ook niet. Het kan natuurlijk ook een bezuinigingsmaatregel zijn. Goldmoney is op de beurs van Toronto genoteerd en is ondanks de enorme groei van het klantenbestand nog niet winstgevend. Goldmoney heeft 4 miljoen schuld en heeft ruim 55 miljoen op haar rekening staan. Ze hebben momenteel 1,36 miljoen rekeninghouders. Samen zijn die goed voor 1,255 miljard dollar aan vermogen.
  • Netflix doet het beter dan analisten verwacht hebben. De winst was 15 cent in plaats van de ook al optimistisch ingeschatte 14 cent.
  • In Gambia zou vannacht een legermacht van de West Afrikaanse Unie zijn binnengevallen, maar onderhandelingen met de zittende president hebben de leiders van de buurlanden doen besluiten nog even te wachten met het inzetten van geweld. De zittende president weigert na de verloren verkiezingen op te stappen. Pluche plakt en hij krijgt het maar niet voor elkaar het los te laten.
  • Toshiba, die wij kennen als de Japanse computermaker verloor bijna 17,5% aan waarde nadat het bedrijf naar buiten kwam met tegenvallende cijfers. Het verlies werd gemaakt in hun kernenergie onderdeel.
  • De handel in aandelen Takata (Airbag maker) werd gestaakt omdat er twee bieders zijn op het in de problemen gekomen bedrijf.
  • De goudprijs is gisteren zo’n 10 dollar gedaald. Mogelijk gaat me dit de kans geven de vorige week met winst verkochte aandelen met 10% korting terug te kopen… Ik probeer dat al dagen, maar de koers van de aandelen hield tot nu toe goed stand. www.goudaandelen.com
Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *