LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 2 november 2021

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 2 november 2021

  • Ik was het gisteren vergeten te vertellen, maar de beurs in de VS gaat nu even een uur eerder open en dicht. Dit omdat wintertijd daar niet gelijk op loopt met die van ons.
  • BP maakte in het derde kwartaal 3,3 miljard dollar winst. De hoge olieprijs komt het concern goed uit.
  • De ByteDance CFO stopt er mee omdat hij exclusief als CEO van Tiktok verder wil.
  • Heeft Tesla nu wel of niet een enorme deal met Hertz gesloten? Elon Musk zegt nu ineens dat er nog niets getekend is. Wil hij niet meer? Waarom zou je met zo’n bericht naar buiten komen?
  • India streeft er naar om in 2070 geen CO2 uitstoot meer te kennen. Een leuke belofte die slechts door de volgende generatie opgepakt moet worden. De huidige politici zeggen daarmee niet meer dan… Daag, na mij de zondvloed. In 2050 wil het land 50% van de energie vanuit duurzame bronnen gerealiseerd zien worden. Ook een belofte voor de volgende generatie.
  • Het Amerikaanse makelaarsbedrijf Zillow wil 7.000 woningen verkopen na een enorme mislukte flipping deal die het dacht te maken. Voor 2,8 miljard dollar kan je alle woningen kopen. Men zoekt er een aantal institutionele beleggers voor. In feite zou, als het een goede deal is, er een ondernemer moeten opstaan die er een businesscase van maakt. Je leent de benodigde 2,8 miljard dollar en je gaat die huizen managen. Kan je in één keer een grote ondernemer mee worden. Je kan de huizen verkopen of verhuren. Uiteraard zijn er beren op de weg… Waar vindt je zo snel het personeel om 7000 woningen te managen? Ik heb nu 31 woningen en het is al lastig.
  • Gisteren heb ik een video gemaakt met daarin vier voor beleggers nu belangrijke onderwerpen. Kijk hier:
Tags
Vorig artikel
Volgend artikel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *