LADEN

Typ om te zoeken

Marktbeeld 2 dec 2019

Beleggers Nieuws Laatste Nieuws

Marktbeeld 2 dec 2019

bmw

Gisteren mocht ik laatste (externe) spreker zijn op het door Great Property Experience georganiseerde Masters of Property evenement. Ik was er de hele dag en heb zeer gedreven ondernemers mogen ontmoeten. Zoiets geeft energie!

Trump vond de hearing in het Congres niet eerlijk omdat hij er niet bij mocht zijn. Daarom heeft het Congres hem uitgenodigd en nu heeft hij besloten dat hij er niet bij wil zijn en zich ook niet laat vertegenwoordigen. Weer een argument tegen het proces verdwenen…

In China is na zeven maanden krimp de industrie weer aan het groeien. Zou hun bodem alweer bereikt zijn? China is ondertussen de meeste kapitalistische economie van de wereld geworden. Dat wil wat zeggen, want ook hun economie wordt enorm door de staat gestuurd. In het westen is er geen sprake meer van kapitalisme vanwege de enorme invloed van de centrale banken en heft feit dat de overheid een enorme rol binnen de economie heeft en grootste werkgever is.

BMW gaat een volledige elektrische Mini in China bouwen.

Daimler gaat duizenden werknemers ontslaan en wil daarmee 1,4 miljard euro besparen. Die besparing moet het bedrijf in staat gaan stellen de omslag naar elektrisch rijden te maken.

Japan en Zuid Korea proberen hun hooglopende ruzie bij te leggen. Het gaat in beide economieën niet zo lekker meer en de ruzie helpt daarbij pertinent niet.

Is de Amerikaanse beurs overgewaardeerd? Warren Buffett heeft 128 miljard dollar cash… Hij zegt daarmee dat de beurs inderdaad te duur is geworden. Immers zou hij anders dat geld wel ingezet hebben. Buffett staat er om bekend dat hij heel veel geduld kan hebben en dan toeslaat als niemand anders het lef heeft. Zijn oorlogskas is nu enorm en hij zal ongetwijfeld wachten op een goed moment om weer toe te kunnen slaan.

De vastgoedbijeenkomst in Best gaat vanavond niet door. Eén van de organisatoren ligt in het ziekenhuis. We verplaatsen de bijeenkomst naar een nadere te bepalen moment.

Tags

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichten velden zijn gemarkeerd met *